Rūjienā avarē apbedīšanas firmas auto ar 9 līķiem; aizdomas par pārkāpumiem

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 31.maijs 2018, 12:50
 
Attēlam ilustratīva nozīme / F64 Photo Agency
Raidījums "Bez Tabu" ziņo, ka maijā Rūjienā avarējusi apbedīšanas firmas automašīna ar deviņu cilvēku maisos saliktām mirstīgajām atliekām. Izrādās firma ilgstoši, pārkāpjot likumu, ved kremēt mirušos uz Igauniju.

Firmas "Ritus" automašīna avarēja, iebraucot pretējā braukšanas virziena joslā un ietriecoties brauktuvi un ietvi norobežojošajā metāla barjerā. Kā vēsta raidījums, rūjieniešus satrauc redzētais un uzzinātais pēc avārijas.

"Busiņā bija deviņu cilvēku mirstīgās atliekas. Šiem nelaiķiem atvadu ceremonijas patiesībā jau bija notikušas iepriekš. Pārsteidzoši ir tas, ka līķus, saliktus maisos, tālāk veda uz krematoriju Igaunijā. Todien ārā bija 28 grādu svelme. Vai šādā pārvadāšanā tiek nodrošināti atbilstoši apstākļi? Cik tālu var aiziet cilvēki?! Kur paliek cieņa pret mirušajiem, kur ir ētika? Vai mirušo piederīgie vispār zina un spēj iedomāties, ka viņu mīļie pēc atvadām dodas ceļojumā baltos maisos, samesti kā malkas pagales mašīnā?” satraukts kāds rūjienietis.

”Kad brauca, šoferis aizmiga pie stūres. Un tad [pakaļ mirstīgajām atliekām pakaļ] atbrauca cita automašīna. Arī bija ”Ritus” automašīna. No avarējušās automašīnas mirušos kā malku pārkrāva citā automašīnā. No viena auto otrā iemeta deviņus maisus. Stāstīja, ka brauc uz Igauniju, tur laikam kremēšana lētāka. Otra mašīna pēc avārijas atbrauca pēc stundas vai pat vēl vēlāk. Kaut kādas aukstuma iekārtas mašīnā tur diez vai bija, ārā bija karsti, nezinu, kā tiem līķiem tur bija,” atminas Rūjienas iedzīvotājs.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas