Restorāns: Dzīvnieku tiesību aktīvisti izvērš nomelnojošu un apmelojošu informāciju

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 13.maijs 2018, 13:46
 
Kaspars Krafts, F64 Photo Agency
Restorāns "Tinto" vērsis savu sociālo tīklu sekotāju uzmanību ar paziņojumu saistībā ar dzīvnieku tiesību aktīvistu "Dzīvnieku brīvība" pārmetumiem par restorāna vajadzībām izmantotajām olām, kuras pēc viņu domām nāk no sprostos audzētām vistām.

Aizvadītajā nedēļā “Restorānu nedēļas” ietvaros “Dzīvnieku brīvība” uzrunāja daudzus restorānus, aicinot tos izziņot sociāli atbildīgu dzīvnieku labturības politiku attiecībā uz vistu turēšanu sprostos, kas paredz pakāpenisku atteikšanos no sprostos dētām olām līdz 2025. gadam.

Kustība aizsākās pēc biedrības videomateriālu publiskošanas no "Balticovo" fermām, kur vistas dzīvo šauros sprostos un neredz saules gaismu.

"Uzskatām biedrības rīcību vairāk kā nepieņemamu un savas biedrības tēla veidošanu ar neslavas celšanu restorāniem par neatbalstāmu."

Aktīvi mītiņi un piketi radījuši neapmierinātību tirgotājiem un ēdināšanas sfērā pārstāvjiem.

"Spiediena rezultātā izteikts publisks paziņojums: Sakarā ar to, ka biedrība "Dzīvnieku brīvība" realizēja piketu pie "Tinto" ar klaji nomelnojošu un apmelojošu informāciju, ko pauda ar skaļu rupora nodrošinājumu, lai neradītu turpmāku maldinošu informāciju, spiediena rezultātā, vēlamies publiski paziņot, nostāju šajā jautājumā:

Biedrība maldina, ka neesam veduši sarunas, kaut gan tās tika realizētas jau no 2017.gada decembra, kad rakstiski apliecinājām, ka savā restorānā izmantojam NE sprostos turētu vistu olas.

Šādu informāciju līdz šim nepubliskojām, jo nevēlamies, ka tiekam asociēti ar minēto biedrību, un jo ekoloģisku olu izmantošana mūsu restorānā tiek realizēta vēl pirms biedrības kampaņu uzsākšanas.

Uzskatām biedrības rīcību vairāk kā nepieņemamu un savas biedrības tēla veidošanu ar neslavas celšanu restorāniem par neatbalstāmu. Lūdzam biedrību rūpīgi pārvērtēt šādas kampaņas izpausmes veidu un restorānos veiktās komercdarbības nepamatotu ierobežošanu pirms patiesās situācijas noskaidrošanas," vēsta paziņojums.

"Dzīvnieku brīvība" savā mājaslapa komentējusi organizētās akcijas: "Piketu norises laiku "Restorānu nedēļas" ietvaros mēs izvēlējāmies, jo tas ir atbilstošs brīdis, lai jautājumu par dējējvistu labturību aktualizētu tieši restorānu sektorā, un neizceļot nevienu “īpaši slikto”, vienlaikus mudinātu daudzus restorānus beidzot pieņemt sociālās atbildības politiku."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas