Vīrietim Uzvaras parkā policija aizrāda par piesprausto Latvijas karoga lentīti

tautaruna.lv, Lelde Veinberga, LETA 10.maijs 2018, 10:10
 
Andrejs Terentjevs, F64 Photo Agency
Vakar, 9. maijā, Uzvaras parka teritorijā Rīgā notika pasākumi, kas saistīti ar tā dēvēto "Uzvaras dienu", kuru arī svin Krievijā. Notikuma vietā pulcējās gan pasākuma atbalstītāji, gan pretinieki un protestētāji. Secinājumi par pasākuma norisi un policistu darbu radušies daudziem.
Un tur pienāca Pašvaldības policists un aizrādija par piesprausto karodziņu, jo lūk es provocējot cilvēkus uz ielas.

"Šodien vairākas reizes komunicējot ar Rīgas pašvaldības policistiem nācās viņos vilties. Taču pēdējā tikšanās mājupceļā mani pārsteidza.

Ekrānšāviņš/Facebook

Tā kā biju piegājis pie Represēto organizācijas biedriem, tad man tika uzdāvināta Latvijas karodziņa piespraude. Tā nu sanācis, ka ceļš mājup uz Bieriņiem bija gar Uzvaras parku. Un tur pienāca Pašvaldības policists un aizrādija par piesprausto karodziņu, jo lūk es provocējot cilvēkus uz ielas.

Lieki teikt, ka gāju pa pasākumam pretējo ielas pusi, priecājoties par dižgobu. Laikam jau ar katru tādu aizrādijumu aizvien vairāk nesaprotu, kurā savienībā mēs dzīvojam. Interesanti, vai tieši tāpat viņi aizrādis arī rīt oradžbrūno piespraužu nēsētājiem," secina Valdis G.

Kā ziņots, trešdien Rīgā, Uzvaras pieminekļa apkārtnē, visu dienu norisinājās dažādi pasākumi par godu 73.gadadienai kopš Padomju Savienības Sarkanās armijas uzvaras pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Padomju laikos šajā datumā tika svinēta "Uzvaras diena". Tradicionāli daudzu krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Kā jau ierasts, pasākumos Uzvaras pieminekļa apkārtnē piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par atrašanos publiskā vietā stiprā alkohola reibumā, neatļautu urinēšanu un citiem pārkāpumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas