Viedoklis: Kāds absurds! Trīs policisti uzklupuši vecam tantukam

Lelde Veinberga 5.aprīlis 2018, 10:23
 
pixabay.com
Dace sociālajā tīklā "Facebook" izteikusi pārdomas par ne tik reti sastopamajām situācijām, kad pašvaldības policisti soda sirmgalvjus, kuri ielas malā tirgo savus rokdarbus vai dārzā izaudzēto. Sazinoties ar nra.lv Dace norāda, ka viņa ar šīm pārdomām vēlas pateikt, ka sabiedrībai nepieciešams kļūt humānākai un mainīt sistēmu.

“Līdz kādam absurdam esam nonākuši, trīs policisti uzklupuši vecam tantukam, kā tādam noziegumu grupējumam. Vai tad policistiem tiešām vairs nav ko darīt, ka jānodarbojas ar sodu rakstīšanu veciem cilvēkiem, kad šobrīd ir liela noziedzība. Lai labāk pabraukā sabiedriskos transportos, pastaigā pa veikaliem un tirgiem un paķersta zagļus, tas vismaz būs noderīgāk Latviešu godīgajiem tautiešiem.

Īstenībā kauns par šādu rīcību, jo cilvēciskā faktora šeit vispār nav. Ne jau aiz labas dzīves tas vecais tantuks tur aukstumā stāv. Ļoti labi zina, kādas šobrīd ir pensijas, ka pa to naudiņu, nevar atļauties visparastākās cilvēciskās pamatvajadzības (ēdiens, nomaksāts dzīvoklītis un zāles), jo Latvijā cenas tikai aug, bet pensijas stāv uz vietas. Ne jau viņa pārdod zagtas mantas, bet gan pati savu darbu ieliekot.

Ar to viņa bagātāka nu nepaliks, bet ēdamo gan varētu nopirkt vai zālītes, bet varbūt samaksātu dzīvoklīti, lai uz ielas nevajadzētu palikt. Tai vietā, lai palīdzētu, mēs sodam šādus cilvēkus, KAUNS. Laikam mums līdz Eiropas līmenim vēl ilgi augt, Lielbritānijai, Vācijai, kur valsts šādus cilvēkus nesoda, jo uzskata, ka tā naudu tāpat tiks izlietota veikalā vai maksājumos, līdz ar to nauda aizies nodokļos. Un labāk, ka tas tantuks pats atrod līdzekļus un nevis iet un prasa valstij,” uzskata Dace.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas