"ABLV Bank" krīzē cieš ģimene - bērni slimo, bet pieeja naudai liegta

Portāls nra.lv 28.februāris 2018, 10:02
 
pixabay.com
Bankas "ABLV Bank" krīzē cieš ne tikai valsts prestižs un iestādes īpašnieki, bet visasāk to izjūt bankas klienti. Kāda ģimene netiek klāt savem vienīgajiem iztikas līdzekļiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"ABLV Bank", kuru vaino naudas atmazgāšanā un citās nelikumībās, banku uzraugi apturēja visu klientu maksājumus, lai apstādinātu masveidīgu naudas izņemšanu no bankas. Kā ziņoja “ABLV Bank” vadība pirmajās dienās no bankas aizplūda aptuveni 600 miljoni eiro. Tāpēc no 19. februāra atbilstoši “ABLV Bank” uzrauga Eiropas Centrālās bankas (ECB) instrukcijām Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) noteica bankas klientu maksājumu ierobežojumus.

Apturot klientu maksājumus, problēmas sagādāja Marikai, divu bērnu mammai, kurai bankas “ABLV” kontā ir vienīgie iztikas līdzekļi. Kā stāsta sieviete, naudas iesaldēšana sarežģījusi viņas un bērnu dzīvi, kuri jau ilgstoši slimo. Viņa tagad aprūpē atvasi bērnu kopšanas atvaļinājumā, bērnu naudu ieskaita šīs bankas kontā, vēsta "Bez Tabu".

"Man “ABLV Bank” kontā ir visa nauda! Es nevaru bērniem nopirkt medikamentus! Kurš par to visu atbildēs? Man ir pēdējais piecītis kabatā, bet arī tā vairs nebūs. Šobrīd atbildīgie domā tikai par bankas interesēm, bet aizmirst par reāliem, dzīviem cilvēkiem, kuriem vajag ēst, ārstēties. Viņi nevar pateikt: “Tev nebūs ēst nedēļu vai divas, kamēr mēs tiksim skaidrībā!”" satraukumu pauda sieviete.

"Tas nav mūsu lēmums, tas ir ECB lēmums. Cilvēkam jāspēj saorganizēt tā, lai tai izdzīvošanai pietiek. Es tiešām saprotu to situāciju, bet mēs šajā situācijā nekādi nevaram palīdzēt. Šīs bankas klientu profils tomēr nav “mazais” noguldītājs," raidījumam klāstīja FKTK pārstāve Agnese Līcīte.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:56

Jaunākās diskusijas