Neo testē e-veselību; portāls stundām nedarbojas un ir ļoti lēns

Portāls nra.lv 30.decembris 2017, 8:32
 
F64
Ilmārs Poikāns, vairāk pazīstams kā Neo, facebook publicēja savus novērojumus par e-veselību.

Jāpiebilst, ka ieraksts tapis vakar. "Dramatiskas ziņas ņo E-veselības kaujas lauka. E-veselības portāls eveseliba.gov.lv šorīt starp 8 un 11:30 nestrādāja - ārsti nevarēja izrakstīt receptes un noslēgt darba nespējas lapas (DNL), pēc tam darbs kaut kā atsākās, taču vēl joprojām nav iespējams izrakstīt (atrast) medikamentus pēc vispārīgā nosaukuma. Ielogojoties kā pacientam un mēģinot apskatīties receptes, tiek rādīts kļūdas paziņojums 403 - Jums liegta piekļuve pieprasītajai lapai. Atgādināšu, ka šodien ir pēdējā darba diena, pirms 2018. gada 1. janvāra, kad receptes un DNL obligāti jāraksta caur E-veselību. Te nu bija NVD solījums, ka tiks atrisinātas e-veselības portāla darbības problēmas, tai skaitā, arī ar lēndarbību. To laika jāsauc par Andas Čakšas "dāvanu" ģimenes ārstiem un pārējiem," raksta I. Poikāns.

Ekrānšāviņš

Nedaudz vēlāk tika publicēts šīs sāgas turpinājums.

"Atbalsta dienesta skaidrojums (27. decembrī) par E-veselibas portāla eveseliba.gov.lv lēndarbību un citām probēmām, izrakstot receptes. (īpaši interesanti IT speciālistiem):

Informējam, ka tiek uzlabota zāļu meklētāja versija, lai to varētu ieviest produkcijā. Šobrīd esam pamanījuši, ka zāļu meklēšanas lēndarbība parādās gadījumos:

1. Kad vienas receptes izrakstīšanas laikā nosaukums tiek ierakstīts un atkārtoti nodzēsts vai labots ar backspace (nevis taustiņu "dzēst"). [?!]
Šādā veidā labojot atkārtotie meklēšanas pieprasījumi netiek iesūtīti un apstrādāti korekti, serveru pusē to apstrādē iestājas noilgums vai atteikums (tsk. lapā var parādīties arī kļūdu paziņojumi - Kļūda serverī, kļūdas paziņojums 500, 502, 504, 403..).

2. Ja dienas laikā tiek izrakstītas vairākas receptes, tad esošajā portāla versijā pastāv iespēja ka ar katru nākamo recepti zāļu meklēšanas lēndarbība pieaug. [Ārstam tas izpaudās kā 3, 3,5 un 5 minūtes, pēc tam vairs nemēģināja. Bet ārstam jāizraksta desmitiem recepšu dienā]
Lietotāja pusē lēndarbību var novērst tikai atslēdzoties no portāla, iztīrot pārlūka cache & cookies vēsturi un pārstartējot pārlūku. [Varbūt ārstam vēl varētu paprasīt pārinstalēt Windows?]

Uzlabotajā portāla un zāļu klasifikatora versijā paredzam, ka tiks būtiski samazināta noilguma iestāšanās iespēja uz meklēšanas pieprasījumiem"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:51

Jaunākās diskusijas