Izplata ļoti nopietnu brīdinājumu par krāpnieku un ''ekstrasensu'' aktivizēšanos

Portāls nra.lv 26.decembris 2017, 19:29
 
Kaspars Krafts/f64
Brīvprātīgā sabiedriskā labuma organizācija Bezvests.lv izplatījusi brīvdinājumu saistībā ar īpašu krāpnieku un tamlīdzīgu pašlabuma meklētāju aktivizēšanos pēdējā laikā.

''Ja jums ir pazudis kāds tuvinieks un jums ir nepieciešama policijas un brīvprātīgo palīdzība, nepubliskojiet sociālajos tīklos sludinājumus par pazudušā cilvēka meklēšanu, norādot personīgos tālruņa numurus,'' iesaka organizācija.

''Pēdējā laikā diemžēl ir īpaši aktivizējušies dažāda veida ''labvēļi'' - krāpnieki un ''ekstrasensi'', kuri , acīmredzami, mēģina kaut kādā veidā piepelnīties pirms svētkiem un iedzīvoties uz nelaimē nokļuvušu cilvēku rēķina. Viņi zvana cietušajiem cilvēkiem ar piedāvājumiem parādīt, kur atrodas pazudušais cilvēks, kā arī pie viena noņemt lāstu, nolādējumu vai arī izārstēt no smagas slimības,'' vēstīts paziņojumā.

''Protams, ka nevienam no šiem krāpniekiem vēl ne reizi nav izdevies atrast kādu cilvēku - attālums starp viņu norādītajiem ''punktiem'' sasniedz līdz pat 300 kilometriem, bet par lāsta vai nolādējuma noņemšanu viņi pieprasa lielu naudu, aplaupot jau tā cietušo ģimeni. ESIET UZMANĪGI! Neuzķerieties uz krāpnieku tukšajiem solījumiem!''

''Pievērsiet uzmanību, Valsts policija publisko sludinājumus par bezvēsts pazudušajiem tikai ar Valsts policijas tālruņa numuru - 110, bet brīvprātīgo meklēšanas organizācijas Bezvests.lv norāda policijas tālruņa numuru un savu oficiālo tālruņa numuru - 22084084. Sociālajos tīklos šādi sludinājumi tiek publicēti tikai pēc oficiāla policijas apstiprinājuma par to, ka cilvēks patiesi ir izsludināts meklēšanā,'' norāda Bezvests.lv.

''Tādā veidā, bezvēsts pazudušā cilvēka tuvinieki ir pasargāti no zvaniem, kurus veic visāda veida īpatņi un šaubīgi cilvēki no zīlēšanas saloniem, kā arī ne vienmēr mentāli veseli privāti praktizējoši magi un burvji septītajā paaudzē,'' pasargāt apkārtējos cer organizācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas