Iedzīvotāji satraukti par to, kā dzīvo daudzbērnu ģimene Krustpils novadā

Portāls nra.lv 6.decembris 2017, 7:05
 
Ekrānšāviņš no "Bez Tabu"
Kādai daudzbērnu ģimenei Krustpils novadā trūkst iztikas līdzekļu, pārtikas, un tā dzīvo antisanitāros apstākļos, vēsta raidījums "Bez Tabu". Tiesa, vietējie norāda, ka vecāki paslinki, īsti negrib strādāt.

Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka ierodoties pie ģimenes redzams, ka jau pagalmā valda nekārtība. Mazo bērnu vecāki ir gados jauns pāris. Sievietei jau iepriekš atņemtas bērnu aprūpes tiesības. Detaļās par iemesliem, kāpēc bērni atņemti, māte neieslīgst.

Vecāki ļauj ielūkoties, kādi ir dzīves apstākļi viņu miteklī. Mājā valda nekārtība, nepatīkams aromāts, kas atgādina netīrības, mitruma un vairāku klimstošo kaķu urīna sajaukumu. Namā ir drēgns.

Kamēr vairākas atvases atrodas izglītības iestādē, gultiņā guļ aptuveni gadu vecā atvase. Jautājot, vai mazajam ir pamperi, tos vecāki parādīt nevar.

Ledusskapja, kur glabāt ēdienu, ģimenei arī nav. "Ir doma, kaut kad iegādāties," norāda sieviete.

Ģimenes galva stāsta, ka šur un tur piestrādā, tagad strādā tā saucamajos simtlatniekos. Nenoliedz, ka mēdz iedzert, bet ir drošs, ka bērnu aprūpi gan tas neietekmē.

Konkrētai saimes pašvaldība palīdz ar pabalstiem. Taujāta, vai bērni saimē pienācīgi paēduši un kā tas tiek kontrolēts, sociālā darbiniece norāda, ka trīs ēdienreizes dienā bērni saņem skolā. Mazākajam ir savas putras.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas