Iespējams, gaļu Latvijas lielveikalos piesūcina ar ūdeni

Portāls nra.lv 4.dec 2017
 
F64
Kāds vīrietis vārdā Aivars vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), pastāstot par novērojumiem, kas radušies, gatavojot lielveikalā pirktu gaļu.

Viņš atklājis, ka jau ne reizi vien pamanījis, ka, cepot gaļu (konkrēti “Rimi” veikalā jau safasēto), pannā veidojas, viņaprāt, neadekvāti daudz šķidruma.

„Gaļa pilnīgi necepās, bet vārās (nelietoju pannai vāku)! Mans pieņēmums, iespējams, ka gaļa tiek apzināti piesūcināta ar ūdeni, lai to padarītu smagāku!” raksta Aivars.

Komentē 9

 
Anonīms
 

ir 2 iespejas kāpec daudz ūdens izdalās cepot pirmā jā gaļā mēdz iepotet papildus ūdeni, triks vecs kā pasaule, nav teikts ka veikalā, varbut jau ka veikalam tādu piegādāja. otrs variants gaļa bijusi saldēta tad atkauseta. saldešanas procesā plīst šūnu apvalki un šķidrums no tām iztek. tad ari gaļa cepot sulo stipri vairāk nekā vajadzetu

4.decembris 2017 Atbildēt

1kg gaļas pirkts dažos Latvijas veikalos ir krietni mazāks pēc apjoma, kā Vācijā, tādad ir viela pārdomām

4.decembris 2017 Atbildēt

Pate Rimi sistemaa stradaju jau 8 gadus-kupinajumu un sv,galu nodala.Pirms likt vainu Rimi virsuu Aivara kungam,lai nak pastradat sheit,ta vins redzes,kada gala atnak no piegaadataja,Tadu kvantumu shkidruma naakas noliet,pirms liekam uz leti svaigo galu un vistas un ne tikai no galas ,ari kupinajumos un doktora desas ir vispirms jatiek valja no shii liekaa nenosakamas kraasas shkidruma ,nedod dies,ja veel bez cimdiem darbosities,pec divam dienam nadzini sashkelsies.Viena firma atklati pat ir uzrakstijusi uz iepakojuma,,karbonade ar pievienotu udeni,,ha,ha

4.decembris 2017 Atbildēt

Es gaļu pērku tikai pie miesniekiem, kuriem uzticos un kas ir pārbaudīti. Veikalā gaļu pērku tikai izņēmuma gadījumos, un arī tad man viņa liekas neēdama.

4.decembris 2017 Atbildēt

Gaļa ir jāperk pie zināma zemnieka jo no turienes tev neviens neiesmērēs.

4.decembris 2017 Atbildēt

Jau izņemot no fasējuma, vismaz 10% izrādās ūdenim līdzīga substance, tāpēc gaļu cenšos iegādāties tikai Centrāltirgū - no tās pat cepot zupa netek...

4.decembris 2017 Atbildēt

Labrīt!

Tas jau notiek gadiem un ne tikai RIMI, visi gaļas tirgotāji, izņemot, protams, zemniekus mājražotājus, gaļu laiž caur speciālu aparātu, kurš ar mazām adatiņām piesūcina gaļu ar speciālu šķidrumu, kurš uz 1 kg dod līdz 0,3 kg svara papildus. Tas notiek gadiem, tad ta jaunums. Tādēļ - gaļu pērkam tikai pie pārbaudītiem tirgotājiem tirgū.

4.decembris 2017 Atbildēt

Gaļu piesūcina ar sālsūdeni visur.Arī,diemžēl,Vācijā.Mans bijušais vīrs tur strādāja gaļas kombinātā.Ar visu procesu esmu pazīstama.Neveliet vainu uz veikaliem.Ne veikalu vadītājiem,ne pardevējiem nav laika,ne aprīkojuma ar ko to darīt.To dara gaļas kombinātos un pārstrades uzņēmumos.Esmu redzējusi šo milzu agregātu...

5.decembris 2017 Atbildēt

Labi būtu, ja vien ar ūdeni! Ja kaķis neēd, tad palieku domīga...

13.decembris 2017 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:33

Jaunākās diskusijas