Narkomāns pēc neveiksmīga zādzības mēģinājuma sabojā likumsargu auto

Portāls nra.lv 20.septembris 2017, 17:13
 
Rīgas Pašvaldības policija
16.septembrī neilgi pirms pulksten 16.30 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Torņakalnā, kur kādā pārtikas veikalā agresīvi noskaņots vīrietis pēc neveiksmīga zādzības mēģinājuma sagāza plauktus un aizbēga.

Ierodoties notikuma vietā, pārdevēja pastāstīja, ka pārkāpēja huligāniskās darbības sākušās jau dienu iepriekš, kad viņš piegājis pie pārtikas plauktiem un aiz to novietotajām precēm paņēmis alkoholiskā dzēriena pudeli un aizbāzis aiz jakas. Pārdevēja vīrieša darbības pamanījusi un aizrādījusi, bet pārkāpējs sācis lamāties ar cieņu aizskarošiem vārdiem, pudeli izņēmis no jakas un metis pret plauktiem. Pēc neveiksmīgā zādzības mēģinājuma vīrietis lamājoties aizgājis.

Nākošajā dienā neadekvātais kungs atgriezies un ķēries klāt citām precēm. Šajā reizē kungs, ieraugot pārdevēju, jau pirms aizrādījumiem sācis viņu lamāt cieņu aizskarošos vārdos. Redzot, ka arī šoreiz zādzība neizdosies, kungs apgāzis vienu no plauktiem un aizgājis. Notikušo pamanījis veikala īpašnieks, kurš nolēmis ziņot policijai.

Dusmu uzplūdā vīrietis tālāk devies uz blakus esošo lombardu un vairākas reizes iesitis pa logiem un durvīm. Pēc savām aktivitātēm vīrietis paņēmis velosipēdu un aizbraucis.

Policisti apsekojot apkārtni, pamanīja aprakstam atbilstošu vīrieti. Aizdomās turamais aicināts pieiet pie operatīvā transportlīdzekļa un izskaidrot notikušo. Kungs policistiem atbildēja ar lamu vārdiem un atteicās doties līdzi. Pielietojot fizisku spēku, agresīvais kungs saslēgts rokudzelžos un ievietots pagaidu aizturēšanas nodalījumā. Aizturēšanas laikā vīrietis lamājās, draudēja un gribēja policistam iespļaut sejā. Arī pagaidu aizturēšanas nodalījumā viņš nespēja nomierināties un kliedzot spārdīja durvis.

Rīgas Pašvaldības policija

Policisti aizturēto nogādāja atpakaļ notikuma vietā, kur veikala īpašnieks vīrieti atpazina un paskaidroja, ka vēlas vērsties Valsts policijā. Tāpat veikalnieks atklāja, ka no iepriekšējiem zādzību mēģinājumiem ir saglabāti videoieraksti, kurus viņš vēlas iesniegt Valsts policijā.

Kamēr notikuma vietā tika gaidīti Valsts policijas darbinieki, aizturētais satrakojās un sāka spārdīties pagaidu aizturēšanas nodalījumā, izsitot tā lodziņu. Uzreiz pēc tam viņš paņēma stikla lauskas un draudēja nodarīt sev miesas bojājumus. Policisti lauskas atņēma un pārkāpēju nodeva Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Vēlāk tika noskaidrots, ka vīrietis, iespējams, ir narkotiku reibumā un jau iepriekš vairakkārt nonācis Valsts policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem un narkotiku lietošanu.

Par notikušo Valsts policijā uzsāktas vairākas lietvedības, tostarp kriminālprocess par tīšu mantas bojāšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas