Kivičs publicē bargu viedokli par pensionāres Gitas lietu

Portāls nra.lv 9.septembris 2017, 14:06
 
Edmunds Brencis/ F64 Photo Agency
Šonedēļ sabiedrības uzmanība pievērsta 83 gadus vecās pensionāres Gitas problēmām, kura negodprātīgas citu cilvēku rīcības dēļ zaudējusi māju Imantā. Šis stāsts nav atstājis vienaldzīgus arī vairākus sabiedrībā zināmus ļaudis, kuri nevairās paust skarbu viedokli par to, kas notiek mūsu valstī, un kurš ir atbildīgs par šādām situācijām.

Piemēram, dziedātāja Liene Šomase izteikusies pēc tam, kad apskatījusi video, kurā aculiecinieks fiksējis kā ar policijas līdzdalību notikusi pensionāres izlikšana no mājas Imantā. "Vai morāle un cieņa ir pazudusi? Cilvēks mūsu valstī ir kas? Pensionāre šādi ir jāpazemo? Ir daudz pieklājīgāku veidu,lai ar mieru visu izrunātu. Agresija pret sievieti?" rakstīja dziedātāja.

Vienaldzīgs šādā situācijā nav palicis arī TV raidījumu vadītājs, mūziķis Andris Kivičs, kurš sociālajā tīklā facebook publicējis savas pārdomas par redzēto un lasīto.

"Vislabāk man patīk tas, ka Dzintars Rasnačs ,neraugoties uz to, ka par šito runā visi, sabiedrībai neko jēdzīgu publiski nepaskaidro. Tipiski Latvijas stilā, nekomunicēt līdz pēdējam.Tas ir tas, kāpēc kādi 200 000 latviešu nekad nebrauks uz šo valsti atpakaļ, nevis dēļ naudas, bet dēļ attieksmes. Un tas notiek 2017.gadā,brīvā Latvijā.Žēl," norāda mūziķis.

Savu komentāru snieguši arī Tieslietu ministrijas pārstāvji. "Saistībā ar medijos nodēvēto mājas izkrāpšanas lietu un 7.septembrī notikušo īpašuma atbrīvošanu Imantas ielā 25, Rīgā, Tieslietu ministrija vērš uzmanību uz vairākiem aspektiem:

  • ņemot vērā, ka Valsts policija ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša iestāde, kas atbilstoši kompetencei īsteno valsts politiku arī personu tiesību un likumīgo interešu aizsardzībā, ar sūdzībām par policistu iespējamām prettiesiskām darbībām ir jāvēršas Iekšlietu ministrijā.
  • attiecībā uz to, vai civillietas par parādu piedziņu ietvaros būtu skatīts jautājums par kāda kriminālprocesa attiecināmību un tajā izmeklētajām iespējamajām krāpnieciskajām darbībām uz šo lietu, būtu jāskaidro tiesā. Komunikācija ir tiesas darba sastāvdaļa, un tās nodrošināšana ir tiesas priekšsēdētāja pienākums. Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone pēc izvērtējuma sagatavošanas sniegs skaidrojumu par faktiskajiem apstākļiem šajā civillietā.
  • pēc tieslietu ministra Dzintara Rasnača rosinājuma Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir pieprasījusi skaidrojumu par tiesu izpildītāja rīcību 7.septembrī. Saņemtā informācija tiks iesniegta izvērtēšanai arī Tieslietu ministrijā.
  • Tieslietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomi sagatavos izvērstu informāciju (skaidrojumu) iedzīvotājiem par regulējumu, tiesībām un pienākumiem, kā arī praksi, kad uz spēkā esoša tiesas nolēmuma pamata notiek likumā noteiktā ievešana valdījumā.
  • tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs ir aicinājis Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomi veikt tiesu izpildītāju apmācības par komunikāciju ar sabiedrību līdzīga veida situācijās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas