Rīgas zoodārzs dalās ar skumju vēsti

tautaruna.lv 13.marts 2023, 22:25
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Rīgas zoodārzs ar skumjām sociālajā vietnē "Facebook" paziņojis, ka ir atvadījies no manula Bjorna - viena no mazākajiem, bet arī Rīgas zoodārza apmeklētāju iemīļotākajiem kaķiem.
Bjorns bija sasniedzis astoņu gadu vecumu, kas manuliem nav ne daudz, ne maz. Tomēr pēdējā pusgadā viņu piemeklēja veselības problēmas - vispirms vidusauss iekaisums, pēc tam ārstēšanas laikā parādījās neiroloģiskas komplikācijas, kas ar laiku kļuva nopietnākas. Tās nepadevās ārstēšanai, tāpēc tika nolemts Bjornu eitanazēt - tas bija smags lēmums visai komandai, jo manulu bija iemīļojuši arī zoodārza darbinieki, vēsta ieraksts.
Bjorns dzimis 2014. gada 1. aprīlī Nordens Ark zoodārzā Zviedrijā, un Rīgas zoodārzā nonācis tā paša gada decembrī. Kādu laiku Bjorns dzīvoja kopā ar manulu mātīti, tomēr mazuļu pārim nebija. Kopš 2019. gada viņš bija vienīgais manuls Rīgas zoodārzā, tomēr šiem kaķiem tas netraucē - arī dabā tie ir vientuļnieki.
Pagaidām Rīgas zoodārzā manuli neatgriezīsies, taču pēc dažiem gadiem šīs sugas ekspozīciju atkal izveidot paredzēts “Masterplan 2035” ietvaros - pirmajā, Himalaju, kārtā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas