Siguldas pusē mežā izglābj suni no nāves briesmām

tautaruna.lv 4.marts 2023, 20:30
 
Kaspars Krafts/F64
Siguldas pusē mežā atrasts suns, kas satīts vai pats bija satinies stieplēs un nogulējis pie koka, iespējams, pat vairākas dienas. Dzīvnieka palīgā saucienus sadzirdēja tuvējo māju iedzīvotāji, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Sidgundas iedzīvotāja Baiba dalās ar nepatīkamu atgadījumu, kas pirms dažām dienām satrieca gan viņu, gan viņas vīru: “Trīs dienas iepriekš dzirdēju, ka suns gaudo, bet es domāju, ka tas no kaimiņu mājas. Sestdien suns gaudoja visu dienu, tāpēc devāmies pārbaudīt.”

Baibas vīrs ar brāli devās virzienā, kur pirms tam bija saklausītas suņa rejas un gaudošana. Aizdomas par to, ka kaut kas nav kārtībā, apstiprinājās.

Suns bija draudzīgs, taču viņa skatienā bija redzams izmisums. Par bezpalīdzību liecināja arī ap koku izkasītās bedres. Iespējams, suns aukstumā pie koka bija pavadījis divas vai trīs dienas. Sievietes vīrs Elgars izsauca policiju, un tālāk ķepainis tika nodots patversmei “Ulubele”.

“Paši atradēji bija iesaistījuši Siguldas pašvaldības policiju. Pēc manas rīcībā esošās informācijas, vai nu tajā pašā dienā, vai nākamajā atsaucās suņa saimniece, kura apgalvoja, ka sunītis viņai pirms kāda laika pazudis. Viņa pieteicās policijā, rakstīja paskaidrojumu. Mēs saņēmām ziņu no pašvaldības policijas, ka var atdot saimniecei suni,” norāda patversmes “Ulubele” vadītāja.

Ilze min, ka arī “Ulubele” darbinieki ir iztaujājuši suņa saimnieci, un viņa tic, ka šajā gadījumā suņa īpašniece nav vainīga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

4.marts 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas