Neticami! Ludzas novadā vairākas stundas cenšas glābt aļņus no bojāejas

tautaruna.lv 15.decembris 2022, 1:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Ludzas novada Istras pagastā vairāki mednieki devušies palīdzēt diviem aļņiem, kas brīvdienās bija ielūzuši ledū Ilza ezerā. Par spīti tam, ka glābšanas darbi ilga vairākas stundas un prasīja pamatīgu piepūli, cilvēki nepadevās un neatstāja dzīvniekus nosalt ledainajā ūdenī, vēsta “Degpunktā”.

Ilza ezera ledū ielūzušos aļņus vīrieši no mednieku biedrības “Istra” atrada, meklējot suni, kas noklīda no pārējiem medību laikā. Viens no tiem, kas devās dzīvniekiem palīdzēt, bija Ruslans. Viņš stāsta, ka sākotnēji kopā ar draugiem mēģinājuši saprast, ko un kā labāk darīt.

“Es piezvanīju saviem medniekiem. Pateicu, ka vajag kaut kādus instrumentus, vajag zāģi, laivu, virves, lai paši neiekristu ezerā. Mednieki uzreiz aizskrēja, visu atveda un sākām glābt. Mēs veidojām tādu kā taku aļņa platumā, lai viņi varētu peldēt līdz krastam.”

Kad ceļš bija atbrīvots, mednieki, ņemot talkā virves, palīdzēja dzīvniekiem nonākt krastā. Aļņiem pašiem trūka spēku.

Nākamajā rītā dzīvnieki vairs ezera krastā nav bijuši, acīmredzot aļņi atguvušies un devušies prom. Glābšanas darbi ilga trīs stundas, bija iesaistīti vairāki mednieki. Ārā bija aptuveni mīnus astoņi grādi. Paši glābšanā iesaistītie izmirka līdz ādai, bet neviens no viņiem nepadevās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:23

Jaunākās diskusijas