Saimnieku, kurš apraka savu suni dzīvu, tomēr nesodīs

Portāls nra.lv 7.septembris 2022, 9:52
 
Ekrānuzņēmums/FB/Ulubele
Pirms pāris dienām kādam sunim uzticama kalpošana 14 gadu garumā beidzās ar saimnieka mēģinājumu aprakt dzīvnieku dzīvu, turpat, savas mājas pagalmā. Suņukam tagad priekšā ilga atveseļošanās, jo saimnieka nolaidības dēļ tam izveidojušās nopietnas veselības problēmas, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Stūrmaņa ielas iedzīvotājus vairs netraucēs rejošais mājas sargs Bobiks, jo tagad par viņa klātbūtni liecinās vien pie sētas pieliktais uzraksts - nikns suns. Svētdien 14 gadus veco suni kāds centās aprakt dzīvu. Dzīvnieks ielikts dziļā bedrē, lai tas nevarētu izkļūt un tā aizrakta. Taču neticamā veidā Bobikam izdevās izkārpīt galvu no smiltīm un to pamanīja pretējās daudzīvokļu mājas iedzīvotāji, kuri informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. Arī portāls NRA rakstīja par šo gadījumu, kad Bolderājā saimnieks savu savu suni apraka dzīvu.

.

“Neilgi pēc 16:00 pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Stūrmaņu ielu Rīgā, kur saskaņā ar pieteicēja sniegto infomāciju, jau vairākas stundas suns atrodas smilšu bedrē. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsējiem glābējiem šķita aizdomīgi, ka šis suns atradās smiltīs, tāpēc uz notikuma vietu tika izsaukta arī Valsts policijas un pašvaldības policijas darbinieki. Ugunsdzēsēji glābēji suni atbrīvoja un tālāk jau nodeva Valsts policijas pārstāvjiem,” skaidro policijā.

Pēc suņa nodošanas Valsts policijas rokās, darbinieki sazinājās ar dzīvnieku patversmi “Ulubele”, kas ieradās pēc suņu opja, lai ņemtu viņu aizgādībā.

Klīnikā, veicot pārbaudes, atklajās, ka Bobika veselības stāvoklis nebija no tiem spožākajiem. Daļu problēmu, kā piemēram sliktu redzi un dzirdi, var “norakstīt” uz sirmo vecumu, tomēr ir redzamas arī saimnieka nolaidības pēdas. Sunim nebija veikta čipošana, bija dažadi izaugumi uz kājām un astes. Ķepainim trūka vitamīni, barības vielas, bija stipra caureja un atūdeņošanās. Iespējams no ilgstošās gulēšanas saspiestam bedrē, radušās arī problēmas piecelties.

Suņuks ir novārdzis un viņam nozīmēta ārstēšana. Ārstēšana turpināsies un tā jau dod rezultātu. Suns paliek nedaudz žirgtāks,

stāsta patversmē.

Saimnieku no kriminālprocesa glābj vien tas, ka suns nebija čipots, ar konkrēta īpašnieka vārdu un uzvārdu. Līdz ar to nav iespējams precīzi un likumīgi noteikt īpašnieku. Pats Bobiks ir mierīgs, kā jau vecumā pienākas.

Suņuka turpmākais liktenis ir atkarīgs no Valsts policijas darbinieku lēmuma. Dzīvnieku patversmē suņuks iedzīvojies veiksmīgi. Savukārt patversmes darbinieki atgādina, ka šāda necilvēcīga rīcība nav pieļaujama. Vienmēr ir iespējams visu izrunāt un atrast labāko risinājumu gan saimiekam, gan mīlulim.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:03

Jaunākās diskusijas