Nelaime Ogres Zilajos kalnos

tautaruna.lv 7.septembris 2022, 7:00
 
F64
Kādām zirga saimniekam dzīvnieka staidzināšana Ogres Zilajos kalnos beidzās ar zvanu glābšanas dienestam. Vairākus simtus kilogramu smagais zirgs nokļuva dabīgā slazdā un bez speciāliem rīkiem nebija atbrīvojams, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ogres Zilo kalnu takas ir pieprasīts un populārs tūrisma galamērķis, bet arī vietējie ir iecienījuši šo dabas stūrīti, lai izklaidētos paši un vestu regulārās pastaigās savus četrkājainos mīluļus. Piemēram, kāds pusmūža vecuma kungs vakar šajā apvidū izveda pastaigā savu ķēvi. Diemžēl dzīvnieks, būdams jau sirmā vecumā, garo pastaigu neizturēja, kas noveda pie ainavas vērošanas jau guļus pozā.

Tā kā kritiena augstums un arī zirga izmēri ir iespaidīgi, saimniekam nācās izsaukt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), lai saņemtu palīdzību.

“Satiekot pieteicēju un ieraugot notikuma vietu, secinājām, ka zirgs ir nogāzies no kraujas. Atrakām zirgam vienu malu vaļā un piecēlām viņu kājās. Tālāk dzīvnieks varēja turpināt ceļu,” stāsta VUGD pārstāvis.

Lai mazinātu bīstamību, ka zirgs var kļūt nevaldāms, glābšanas procesa laikā saimnieks atradās līdzās ķēvei un to mierināja. Ogres ugunsdzēsējiem šī bija pirmā reize, kad no kraujas nācās glābt zirgu.

“Saimnieks visu laiku bija blakus, nomierināja zirgu un parādīja, no kuras puses varam apvilkt striķi apkārt,” norāda VUGD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas