"Mūsu lolotajiem dzīvniekiem būs lemts mirt!" Dzīvnieku aizsardzības biedrība bankrota priekšā

tautaruna.lv 10.jūlijs 2022, 15:00
 
Ekrānuzņēmums/FB
"Draugi, mums "Ķepās" pārtika dzīvniekiem pietiek vēl 8 dienām... Kontā ir Sahāras tuksnesis un man vairs nav spēka kliegt," "vēsta dzīvnieku aizsardzības biedrības ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

Tiesa, šis ieraksts publicēts pirms sešāsm dienām, un, pateicoties tam, ir atsaukušies palīdzēt gribētāji. Taču tas nemazina problēmu.

"Pēdējos mēnešus mēs dzīvojam zem iztikas minimuma, uzkrājas veterinārie rēķini, nodokļi par algām darbiniekiem, barības rēķini, elektrības rēķini, u.c. Mēs esam savilkuši jostas un jau pēdējo pusgadu atkal braucam pēc pārtikas, kas paredzēta utilizēšanai. Tas, lai savilktu galus. Bet šobrīd es vienalga vairs neredzu izeju. Mēs, "Ķepas", esam izdarījuši visu iespējamo un neiespējamo, lai nodrošinātu pēc iespējas kvalitatīvākus dzīves apstākļus mūsu aprūpē esošajiem dzīvniekiem. Bet, diemžēl, mēs šo vezumu nevaram pavilkt vieni, tā ir visas sabiedrības atbildība. Šobrīd mēs atrodamies tādā pašā situācijā, kā 10 gadus atpakaļ - katru dienu nāk klāt jauni dzīvnieki, katru dienu viņiem ir nepieciešama palīdzība. Un tas viss cilvēku bezatbildības dēļ,

Man birst asaras, jo es apzinos - ja mums neizodies nosegt parādus un pasūtīt pārtiku, tad visiem mūsu izglābtajiem un lolotajiem dzīvniekiem draud eitanāzija. Jo nebūs, par ko viņus pabarot,
Biedrības vadītāja Gundega Bidere neslēpj, ka nebaidās no smaga darba. Viņa katru dienu strādā no saules lēkta līdz rietam, lai ieekonomētu līdzekļus. Viņa pat iemācījusies braukt ar traktoru un pļaut sienu, lai aprūpē esošajiem zālēdājiem nodrošinātu pārtiku ziemai.
Un papildus visiem ikddienas tēriņiem, biedrībai jārēķinās, ka no 1. jūlija mainās MK 407. noteikumi, kas paredz, ka visas ēkas ir jāienes zemesgrāmatā. Šis process jau ir uzsākts, bet kopējās izmaksas ir 16 tūkstoši, no kuriem 5 tūkstoši jau ir samaksāti. Bet ar to ir par maz.
"Mēs neesam miljonāri, mēs visus savus līdzekļus un darbu ieguldām, lai palīdzētu dzīvniekiem. Bet mēs ar mammu to nevaram izdarīt vienas," vēsta Gundegas ieraksts.
Pilns teksts un informācija, kā palīdzēt, atrodama Ķepu-Ķepā "Facebook" kontā šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas