Sieviete Rīgā ceļ trauksmi par vardarbību pret suņiem

tautaruna.lv 28.novembris 2021, 17:44
 
Ekrānšāviņš no video
Rīdziniece Linda ir pusotru gadu vecās Jorkšīras terjera kucītes Mia saimniece. Ģimenes mīluli jau regulāri arī ved uz suņu frizētavu pie grūmera jeb dzīvnieku friziera. Tomēr beidzamais grūmera apmeklējums 4. novembrī Mia, Lindai un arī meitai Nikolai izvērties visai nepatīkams, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Sunīti pucēja trīs stundas. Meita atnāca pakaļ. Vizuāli nekādu bojājumu sunim nebija. Viss bija sapucēts, viss bija jauki. Problēmas sākās naktī un nākamajā rītā. Kad meita piecēlās, sunim viss kakls bija saplēsts, asinīs, viņa visa trīcēja, sākās vemšana. Viņa vēma pa dienu kādas 10 reizes. Viņa atteicās no sava ēdiena," stāsta Linda.

Lindas meita pēc divām dienām ar Miu atkārtoti devās uz “Dino Zoo” centrā esošo frizētavu, kur it kā saņemts ieteikums sunim iedot suprastīnu jeb medikamentu pret alerģiskām reakcijām. Vien vēl pēc nedēļas ģimene tomēr nolemj vērsties pie veterinārārsta, kurš Lindai esot apgalvojis, ka suns ticis smacēts, žņaugts.

Sazinoties ar Dr. Beinerta klīnikas veterinārārsti, kura izmeklēja Mia veselības stāvokli, gan noliedz, ka pret suni frizētavā lietota vardarbība.

"Apskatot sunīti, neko vairāk nebija ko piebilst, ka pakaklē uz ādas ir ļoti virspusēja, maznozīmīga skramba, neliels ādas bojājums 3-4 centimetru garumā. Mēs paši reizēm nodarbojamies ar sanitāro cirpšanu, kas nav nekāda frizēšana, bet aparāts, ar ko tas tiek darīts, ir tas pats, tad nav grūti iedomāties, ka varbūt, bet tā ir tikai varbūtības teorija, ka tas ir bijis kāds asmens pieskāriens ādas virspusē tajā brīdī, kad suns uz galda ir sakustējies. No kurienes ir radusies interpretācija par manis teikto, ka ir pielietota vardarbība pret suni, grūti pateikt, " pauda Indra Fiļipova, veterinārārste.

Mia saimniece ir patiesi pārsteigta par ārstes sacīto, jo suņa aizvešanas brīdī esot izskanējis pavisam citādāks vērtējums. Tiesa gan, nekāda veterinārārsta slēdziena, izraksta vai cita dokumenta Indrai nav.

Suņu frizētavas vadītājs Ivo Obrumanis noliedz, ka pret suņiem tiktu lietota vardarbība. Grūmeru šefs norāda, ka frizētavai abās pusēs ir stikli, līdz ar to klienti-suņu saimnieki var droši vērot notiekošo procesu un pārliecināties, ka ģimenes mīlulis netiek pakļauts briesmām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:51

Jaunākās diskusijas