Sieviete atklāj, kāpēc viņas suns kļuvis par vegānu

tautaruna.lv 24.oktobris 2021, 11:45
 
mirror.co.uk/ Ekrānuzņēmums
Kokerspaniela īpašniece suni padarīja par vegānu, jo, viņasprāt, mājdzīvnieku barības nozare “iznīcina planētu”, raksta portāls mirror.co.uk.

35 gadus vecā Margarita Sačkova un viņas mīļotais kokerspaniels Lilija (4) abi pieturas pie vegānas diētas (augu izcelsmes produktiem), lai mazinātu gaļas ēšanas milzīgo ietekmi uz vidi.

Izslēdzot gaļu no Lilijas uztura, Margarita cer glābt citus dzīvniekus no nokaušanas un samazināt ietekmi uz vidi. Saskaņā ar pētījumiem, majdzīvnieku barībai nepieciešami miljoniem hektāru zemes, un tā katru gadu rada milzīgu daudzumu gāzu, paātrinot vides iznīcināšanu un globālo sasilšanu.

"Mēs nevaram ignorēt krīzi. Tik daudzi cilvēki tagad cenšas patērēt mazāk gaļas. Mēs redzam, cik lopkopība ir kaitīga klimatam. Tas ir attiecināms arī uz suņiem. Jūs nevarat būt videi draudzīgi un joprojām pirkt gaļu. Tas iznīcina planētu."

Edinburgas universitātes pētnieki atklāja, ka teritorija, kas divreiz pārsniedz Apvienotās Karalistes platību, tiek izmantota sausās barības ražošanai kaķiem un suņiem visā pasaulē katru gadu.

Pētnieki secināja, ka nozare katru gadu izdala 106 miljonus tonnu oglekļa dioksīda, vairāk nekā tādas valstis, kā Mozambika un Filipīnas. Pētnieki ASV secināja, ka valstī esošie 163 miljoni kaķu un suņu ir atbildīgi par 25 līdz 30 procentiem no Amerikas izplūdes gāzēm.

mirror.co.uk/ Ekrānuzņēmums

Lai gan daudzi var teikt, ka suņiem ir jāēd gaļa, PETA darbiniece ir pārliecināta, ka diēta Lilijai ir laba. Margarita sacīja: "Viņa ir enerģijas pilna. Suns vienmēr draudzējas ar citiem suņiem un cenšas ar viņiem spēlēties. "

Mājdzīvnieka saimniece apgalvo, ka līdz vegāniskai barošanai nonāca pamazām. "Es sāku lēnām sajaukt viņas parasto ēdienu ar vegānu ēdienu, un nedēļas laikā es pilnībā mainīju viņas uzturu. Kokerspanielam ir bijušas daudzas veselības pārbaudes, suns ir pilnīgi vesels.

"Es baroju viņu arī ar zemesriekstu sviestu un banāniem. Pārtikai jābūt labi sabalansētai. Sunim ir jāsaņem visas nepieciešamās uzturvielas."

"Cilvēkiem, kuriem ir suņi, es teiktu, ka arī citi dzīvnieki, piemēram, cūkas un govis, ir personības un var izjust bailes un prieku tāpat kā suņi," viņa turpināja. "Ir dīvaini glāstīt suni, ēdot burgeru."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas