Par ko veterinārārsti brīdina suņu saimniekus?

tautaruna.lv 12.jūnijs 2021, 10:40
 
Vladislavs Proškins/F64
“Neizcep savu suni!” – ar šādu saukli veterinārārsti vēršas pie suņu saimniekiem, kuri vasarā atstāj savus četrkājainos draugus automašīnā, jo pat 15 minūtes spēkratā mīlulim var būt izšķirošas un sekas neprognozējamas, vēsta TV3 raidījums “900 sekundes”.
Siltajās vasaras dienās ļoti bieži atved pārkarsušos suņus, stāsta veterinārārsts Mikus Jakobsons. Pārkaršana skar asinsvadu sistēmu un ne tikai.

"Organisms zaudē šķidrumu, sabiezinās asinis, ir trombu risks, no tā attiecīgi seko dažādi bojājumi aknām, nierēm, smadzenēm… Ja ar bojātām nierēm vai aknām dzīvot var, tad ar bojātām smadzenēm dzīvot ir nereāli… Bojājumi var būt ļoti smagi un pat letāli. Nav tā, ka jānosēž stundām. Reizēm tas var būt 15-20 minūtes"," saka Jakobsons.

Īpaši uzmanīgiem svelmainās dienās jābūt plakanpurna suņu - buldogu, mopšu, pekiniešu un bokseru - saimniekiem, jo deguna uzbūves īpatnību dēļ tiem pārkaršanas risks ir lielāks. Jāsargā arī garspalvaini un melni suņi. Turklāt runa nav tikai par automašīnu. Ja istaba, kur parasti uzturas suns vai kaķis, ir saules pusē, vienus pašus viņus labāk neatstāt. Jāatrod tāda vieta, kur ir ēna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas