Vetārsts ziņo par cietsirdību pret dzīvniekiem Cesvainē

tautaruna.lv 27.maijs 2021, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Cesvainē kāds ar pneimatisko ieroci šauj pa kaķiem, ziņo veterinārārsts Gatis Krūmiņš, kurš pats, ārstējot traumētos dzīvniekus, konstatējis ķepaiņu ķermeņos palikušās skrotis, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Veterinārārsts par cietsirdību pret dzīvniekiem Cesvainē sākotnēji ziņoja sociālajā tīklā “Twitter”.

"Mūsu pilsētas teritorijā ir uzradies kāds dzimumloceklis, kurš šauj pa dzīvniekiem ar gaiseni. Ir vairākas privātpersonas, kuru dzīvnieki cietuši. Nu un tagad, operējot bezsaimnieka kaķus, divi no pieciem ir ar sataustāmām skrotīm zemādā," viņš rakstīja.

Ārsts nosoda nežēlību pret ķepaiņiem un pieļauj, ka vai nu kāds šādā veidā “risina” kaķu klaiņošanas problēmu, vai savdabīgi izklaidējas, šaujot pa dzīvu mērķi.

"Piemēram, bija izsaukums, kurā dzīvniekam bija strutojošas brūces. Dzīvnieku apsekojot, no ķermeņa varēja izvilkt pneimatiskā ieroča jeb tautā sauktās gaisenes skrotis. Šādi gadījumi bijuši vairāki," pauž Krūmiņš.

Krūmiņš stāstīja, ka aptuveni divarpus mēnešu laikā skrotis konstatētas četru kaķu rumpjos: divu bezsaimnieku minču, kurus pašvaldības organizētā izķeršanas un sterilizācijas procesa ietvaros nogādāja veterinārajā klīnikā, un divu saimnieku kaķu, kuri bija aizklīduši no saimniekiem, ķermeņos. Par laimi, kaķi izdzīvojuši.

Ārstējot dzīvniekus arī citviet Latvijā, Krūmiņš zināja stāstīt, ka šaušana pa dzīvniekiem nav tikai lokāla Cesvaines īpatnība.

Krūmiņš uzsver, ka pašvaldību pienākums ir rūpēties par klaiņojošo dzīvnieku izķeršanu, sterilizēšanas organizēšanu, lai ierobežotu bezsaimnieku kaķu vairošanos, kas daudzus kaitina. Tāpat aicina arī dzīvnieku saimniekus nogādāt ķepaiņus vetklīnikā sterilizēšanai, ja reiz dzīvniekam patīk aizklīst.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas