Dabas parkā Babītē pār ceļu pārvilkta striķa dēļ iet bojā zirgs

tautaruna.lv 17.maijs 2021, 15:31
 
Ekrānuzņēmums
Brīvdienās traģisks gadījums noticis Babītes pusē, Beberbeķu dabas parkā, kur cilvēku ļaunprātības dēļ no dzīves nācās šķirties veselam un spēcīgam zirgam.

"Mēs ar draudzeni, skaistajā 15.maija dienā devāmies pa Beberbeķu dabas parku izjādē ar zirgiem. Vienā no posmiem mēs gājām lēkšu gaitā un mana draudzene Santa pēkšņi krita ar visu zirgu. Precīzāk sakot - viņa meta vairākus kūleņus ar visu zirgu un ilgi palika guļam uz zemes neceļamies.

Un tas viss pateicoties tam, ka kāds bija novilcis pāri ceļam striķi... Tas rezultējās ar to, ka zirgs salauza kāju...

Pats Dieviņš stāvējis klāt, ka Santa iztika bez nopietnām traumām, bet zirgu jau vairs neatgriezt," raksta Dārta. Uz nelaimes vietu tika izsaukts speciālists, kurš "atvieglojis zirga ciešanas" - dzīvnieku iemidzināja un kāds traktorists kritušo zirgu savāca no dabas takas.

"Es varu pateikt to, ka atbildu par katru savu vārdu, ko esmu šeit uzrakstījusi, jo pierādījumu jau nav. Tajā mirklī, kad notika kritiens, ceļa nomalē stāvēja gaišas krāsas Audi mašīna, kurā sēdēja jauna gadagājuma puisis ar meiteni. Puisis arī mums pienāca klāt, apjautāties vai mums viss ok. Tajās šausmās, kuras manas acis redzēja, tajās nenormālajās ciešanās es nespēju reaģēt advekāti un piefiksēt, to kā zirgs ar kāju, sadragātu lupatu lēveros bradā pa mežu sapinies tajā šņorē un šos “varoņus”, kuriem pietika bezkaunības savākt pierādījumus un notīties, pat neizsaucot ātro palīdzību. Es atpinu zirgu no šņores un kad gribēju uzfilmēt, tas puisis paķēra to striķi, iekāpa mašīnā un prom bija..." savas aizdomas pauž aculieciniece.

Pēdējā laikā sevišķi aktuāls esot kļuvis Babītes novada pašvaldības Beberbeķu dabas parka jautājums par to, lai šī dabas parka teritorijā nebrauktu ar kvadracikliem un krosa motocikliem. Pret to aktīvi “cīnās” dabas draugi un aktīvisti. "Vai tiešām ar šādām metodēm? Tas ir prātam neaptverams murgs, tam kas notika vakar mežā. Es vakar biju tādā histērijā, man likās ka es prātā sajukšu no tā, ko manas acis tajā brīdī skatīja. Šis rīts man sākās ar kārtējām asarām un neizsakāmām dvēseles mokām atceroties to ārprātu, kas notika, kā zirgs vēl aiz sāpēm ārdījās, kad mēģinājām kaut ko saglābt, vest uz klīniku... dvēsele smeldz atceroties, kā redzēju šīs ciešanas savas draudzenes acīs, atvadoties no sava zirga bērna... Es ļoti lūdzu atsaukties ikvienu, kurš ir redzējis kaut mazāko nieku šajā sakarā, kā arī mudinu abus jauniešus pašiem pieteikties policijā par saviem dabas aiztstāvju varoņdarbiem, kas ir rezultējies faktiski ar slepkavību!" norāda Dārta.

Kā zināms, pirms gada līdzīgā negadījumā dzīvību zaudēja cilvēks - Madonas novadā, iebraucot pār ceļu pārvilktā trosē, mira kvadricikla vadītājs. Sākotnējā informācija liecināja, ka 1974.gadā dzimis vīrietis, vadot kvadriciklu, iebrauca pār ceļu novilktā trosē. Cietušais no gūtajām traumām mira.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas