VIDEO: netālu no Daugavpils skraida lācis

tautaruna.lv 14.aprīlis 2021, 12:09
 
Edmunds Brencis/ F64
Ilūkstes novada Bebrenes pagastā manīts brūnais lācis, informēja kopienu sadarbības tīkla "Sēlijas salas" sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists Jānis Dzimtais.
Brūnais lācis pamanīts Bebrenes pagastā netālu no Dvietes senlejas informācijas centra. Video fiksēts, ka lācis pāri laukam lielā ātrumā dodas gar Dvietes senleju. Tālāk lācis devies Pilskalnes virzienā, ieskrienot mežā.

"Ieraudzīju un tad skrēju uz māju pēc telefona. Rokas drebēja no satraukuma. Tomēr tas nav ikdienišķs skats. Lāča pēdas mūspusē nesen fiksēja arī mednieki Dvietes mežā. Iespējams, tas varētu būt tas pats dzīvnieks," pieļāva lāča novērotājs Atis Muižnieks.

Brūnais lācis šopavasar jau iepriekš novērots arī citās Sēlijas vietās - 16.martā Jēkabpils novada Leimaņu pagastā mednieku kluba "Leimaņi" pārstāvji lāci fiksējuši savā uzstādītajā kamerā, bet 24.martā mednieku kolektīva "Province" teritorijā Viesītes pagastā lācis barojies pie meža zvēru barotavas, par ko liecina videoieraksts. Pagaidām gan nav oficiālas informācijas, vai šis varētu būt viens un tas pats indivīds.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:37

Jaunākās diskusijas