Jūrmalniece uztraucas par gulbjiem Kauguru pludmalē

tautaruna.lv 24.februāris 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kauguru pludmalē gulbji dzīvo zaļu dzīvi – vismaz tā domā vietējie iedzīvotāji, kuri teju katru dienu nāk un baro gulbjus ar baltmaizi. Tomēr daļa cilvēku uzskata, ka šī piebarošana gulbjiem var beigties pavisam bēdīgi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Jūrmalniece Andra, kura raizējas par gulbju likteni, norāda, ka katrs no barotājiem putniem iedod “nedaudz”, kas parasti ir vesels baltmaizes kukulis.

"Un katrs nāk ar nedaudz. Es pastāv un paskatos - desmit minūtēs izbaro 4-6 kukulīšus. Dienā mēs rēķinājām, dažādos laikos nācām un skatījāmies, sanāk ap 100 kukulīšiem," pauž Andra.

Andra arī piebilst, ka gulbji uz Kauguru pludmali atlido vien pēc ēdiena, jo nakšņo pavisam citur.

Vislabāk savvaļas putnus nebarot nemaz, uzskata Rīgas Zooloģiskā dārza speciālists.

"Gulbis tomēr ir gājputns, kaut arī slinks un pēdējais aizlido. Un, ja ir iespēja, tad nekur nelido. Gulbis tomēr ir gājputns. Un šie te maizes kumosi, nepārtrauktā maizes došana pieradina un rada sajūtu, ka šeit taču ir forši, te būs labi un nekur nebūs jālido. Ja sākas problēmas un nav ēdamā, un jālido kaut kur projām, tad gulbis vienā stiepienā 400 kilometrus var mierīgi nolidot, tie ir Lietuvas dienvidi," skaidro Māris Lielkalns, Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis.

Gulbju un pīļu piebarošanas negatīvās sekas šogad uzskatāmi redzamas savvaļas putnu aizsardzības biedrības ”Drauga spārns” publicētajos video no Buļļupes Rīgā. Pie ēdiena jau pieradinātie putni gluži vienkārši vairs nevēlas lidot prom uz siltāku vietiņu, bet gan gaida cilvēkus ar pārtiku.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas