FOTO: Raunā gadu mijā pamanīts stārķis

Lelde Veinberga 2.janvāris 2021, 19:02
 
Attēlam ilustratīva nozīm / Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Lielu valsts daļu, pārsvarā Austrumlatviju, klāj bieza sniega sniega. Sniegs novērots arī Raunā, taču pamanīts kāds iemītnieks, kuram šajā gadalaikā vajadzēja būt siltajās zemēs.

Sinoptiķis Toms Bricis dalījies ar kādas aculiecinieces foto no Raunas. Tajā redzams, ka zemi klāj sniegs, bet apsnigušajā stārķa ligzdā mājo pats saimnieks - baltais stārķis.

Jau vēstīts, ka sestdienas, 2.janvāra, rītā Dagdā ir 26 centimetrus bieza sniega kārta, naktī sniega dziļums sasniedza pat 28 centimetrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Tā ir biezākā sniega sega valstī kopš 2019.gada marta, kad Alūksnē sniega kārtas augstums sasniedza 31 centimetru.

Baltais stārķis ir tipisks ceļotājs, un kā ierasts ziemu pavada Āfrikā, pie mums izaugušie - galvenokārt tās austrumu daļā un centrā, neliela daļa aizlido līdz pat Āfrikas pašiem dienvidiem, norāda Latvijas Ornotoloģijas biedrība. Pirmie stārķi ierodas Latvijā vien marta beigās-aprīļa sākumā, dodas prom pašās augusta beigās-septembra sākumā (pazūd dažu dienu laikā).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:54

Jaunākās diskusijas