Nepatīkami skati! Atklāj cilvēka nežēlīgu rīcību pret suni

tautaruna.lv 30.novembris 2020, 19:30
 
Gundega Bidere
Pie portāla "Tauta runā" vērsās Dzīvnieku aizsardzības biedrības „Ķepu-ķepā” vadītāja Gundega Bidere, kas vēlējās pastāstīt par kāda cilvēka nežēlastību pret suni.

„Ir sestdienas vakars. Kad visu dienu fiziski strādāts smags darbs, kad ir adoptēti 3 suņi un 2 kaķi, tad kārtējo reizi nākas secināt, ka daba nemīl tukšumu. Atskan telefona zvans no sen nedzirdētas paziņas.

Taču tas izrādās nav ar prieka vēsti - kādās mājās, kurās viņa ciemojas, sunim kaklā burtiski ieaugusi ķēde.

Sarunājam, ka viņa atvedīs suni pie mums, uz dzīvnieku patversmi „Ķepu-ķepā”, bet, ja neļauj, lai sauc policiju. Līdz šim lielās darba gūzmas dēļ esmu paspējusi paēst tikai brokastis, kad pulksten pusastoņos vakarā viņi ieripo pagalmā, suns ir kritiskā stāvoklī un tiek nekavējoties vests pie vetārsta, šoreiz pie Sintijas (milzīgs paldies viņai par to, ka pieņēma mūs ārpus darba laika).

Iepriekšējo reizi ieaugušu ķēdi es redzēju 3 gadus atpakaļ - toreiz ārā bira tārpi, bet brūce nebija tik dziļa. Šī reize pārsteidz ar klaju vienaldzību, pohujizmu, ar infantilismu, turklāt tas viss 21. gadsimtā! Suņa īpašniece ar savu laulāto draugu uz suņa ciešanām ir noskatījušies gaužām ilgi, turklāt šīm personām ir trīs mazgadīgi bērni... Tas, kas redzams foto, ir prātam neaptverams. Brūces ir dziļas, no 1 līdz 5 centimetriem (kā kurā vietā).

Es nezinu, kā lai šajā smagajā laikā kādam ko lūgt, jo visi ir uz sēkļa, bet bez finansiālas palīdzības mēs nespēsim turpināt glābt dzīvniekus. Dzīvniekus šādā stāvoklī. Nevienam no mums neiet viegli, nevienam. Bet tas nedod mums tiesības neiejaukties otra ciešanās, tas nedod mums tiesības paiet garām un nolemt kādu nāvei. Es zinu, laikam esmu pārāk skarba. Ilgi domāju, vai publicēt šādus foto... Vai stāstīt un rakstīt, bet, ielūkojusies kontā, es saprotu, ka nevaru tādējādi palikt malā. Vispirms jau tāpēc, ka vajag viņiem, bet patversmei vienai to vezumu nepavilkt. Tāpēc, ja vari, palīdzi," viņa aicina.

Bidere arī uzsver, ka materiāli tiks nodoti Valsts policijai, personas, viņu dzīvesvietas adrese ir zināma - tas nepaliks nesodīts.

"Mēs nepadosimies, Džese izdzīvos un uz šodienas stāvokli atskatīsimies kā uz ļaunu murgu. Es ticu, ka mūsos mājo labais!!!” viņa piebilst.

Ziedojumiem bankā:

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA „ĶEPU-ĶEPĀ”

Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983

Reģistrācijas numurs: 40008176673

BIC/swift kods: HABALV22

Pay Pal ātrais maksājums: PayPal.Me/kepukepa

pay pal: dzab_kepukepa@inbox.lv

Ozolnieku novads, Salgales pagasta Rēvici

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas