AICINA ziedot barību dzīvnieku patversmēm

tautaruna.lv 24.novembris 2020, 1:07
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Lai šajā laikā atbalstītu mūsu četrkājainos draugus, kuri mīt patversmēs dažādos Latvijas reģionos, Rimi kopā ar Mars Latvia jau sesto reizi īsteno labdarības akciju "Pērc, ziedo, pabaro". Tās ietvaros no 19.novembra līdz 14.decembrim ikviens iedzīvotājs ir aicināts atbalstīt patversmēs mītošos dzīvniekus, iegādājoties un ziedojot dzīvnieku barību un citus mājdzīvniekiem piemērotus produktus Rimi veikalos visā Latvijā.
Šobrīd Latvijas patversmēs mitinās vairāki simti suņu un kaķu. Tikai vienā patversmē mītošo iemītnieku pabarošanai ik dienas nepieciešami 25-50 kg barības.

"Līdzīgi kā cilvēkiem, arī četrkājaino draugu labsajūtu bieži vien ietekmē ikdienas maltīte. Taču dažkārt ne visiem dzīvnieku patversmju iemītniekiem ir iespēja saņemt dažādu maltīti, tostarp kādus kārumus vai pat, piemēram, konservus. Tāpēc aicinu ikvienu Rimi pircēju šajā laikā atcerēties arī par ķepaiņiem un savus ikdienas pirkumus papildināt ar dzīvnieku barību vai citām mājdzīvniekiem noderīgām precēm, tās ievietojot īpašās akcijas ziedojumu kastēs Rimi veikalos. Mūsu komanda līdz ar laba vēlējumiem šos ziedojumus nogādās uz 14 patversmēm visā Latvijā," iesaistīties akcijā "Pērc, ziedo, pabaro" aicina Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Akcijas atbalstītāji tiek aicināti iegādāties dzīvniekiem nepieciešamos produktus un tos ievietot "Pērc, ziedo, pabaro" ziedojumu kastēs 125 Rimi veikalos visā Latvijā. Papildus pircēju ziedojumiem arī akcijas rīkotāji - Rimi Latvia un Mars Latvia - ziedos vairākas tonnas barības un smilšu četrkājaino patversmes iemītnieku atbalstam.

Starptautiskā uzņēmuma Mars veiktais pētījums rāda, ka Covid-19 dēļ ieviestie ierobežojumi cilvēkus visā pasaulē mudinājuši arvien lielāku uzmanību pievērst saviem mājdzīvniekiem. Tieši mājdzīvnieki daudziem šajā laikā palīdzējuši uzlabot garastāvokli. "Pandēmijas laikā piemērotās sociālās distancēšanās prasības un pašizolācija motivēja daudzus cilvēkus visā pasaulē vairāk rūpēties par saviem mājdzīvniekiem. Tomēr mēs ticam, ka ir ļoti svarīgi atcerēties arī par dzīvniekiem, kuriem nav savu māju, arī viņiem nepieciešama aprūpe un, pats galvenais, barība. Tāpēc arī ārkārtējā situācijā mēs turpinām palīdzēt dzīvniekiem un kopā ar mūsu sadarbības partneri Rimi aicinām ikvienu padarīt patversmēs mītošo dzīvnieku dzīvi labāku," stāsta Skaiste Sruogaite, Mars korporatīvās komunikācijas direktore Baltijas, Balkānu un Adrijas jūras valstīs, Ukrainā un Izraēlā.

Iepriekšējā akcijā šā gada janvārī Rimi pircēji saziedoja gandrīz 15 tonnas dzīvnieku barības, tā palīdzot 712 kaķiem un 522 suņiem 11 dzīvnieku patversmēs Rīgā, Jelgavā, Tukumā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Alūksnē, Saldū, Liepājā, Ogrē un Ventspilī.

Patversmes, uz kurām tiks nogādāta "Pērc, ziedo, pabaro" akcijas laikā saziedotā barība:

Dzīvnieku patversme "Ulubele", Rīga

LLU Veterinārmedicīnas fakultātes Mazo dzīvnieku patversme, Jelgava

Cēsu novada dzīvnieku patversme "Lācīši", Cēsis

Tukuma dzīvnieku patversme "Dzimuši, lai dzīvotu", Tukums

Jēkabpils dzīvnieku patversme, Jēkabpils

Dzīvnieku patversme "Otrā māja", Daugavpils

Dzīvnieku māja "Astes un ūsas", Alūksne

Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Dzīvnieku SOS", Rīga

Saldus dzīvnieku patversme "Oposums" Saldus

Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Ķepu Ķepā", Jelgava

Biedrība "Četrkājainie draugi", Dobele

Biedrība "Ar Sirdi Delnā", Ugāle

Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Liberta", Liepāja

Dzīvnieku patversme "Dzīvnieku draugs", Rīga

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas