Rīgā cenšas nozagt no veikala papagaili, kura vērtība ir 1500 eiro

tautaruna.lv 26.oktobris 2020, 20:42
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Publicitātes foto
21. oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Latgales iecirknis saņēma informāciju no kādas tirdzniecības vietas par to, ka kāds vīrietis ir centies nozagt kakadu papagaili.
Sākotnēji vīrietis bija ieradies tirdzniecības vietā un palūdzis pārdevējai, lai ievieto papagaili kastē, jo vēlas to iegādāties. Kad papagailis tika ievietots transportējamajā kastē, pārdevēja putnu nesa uz kasi, lai vīrietis varētu par to norēķināties. Atrodoties netālu no kases, vīrietis piedāvāja pārdevējai palīdzēt panest šo kasti, jo papagailis ir liels.
Tiklīdz vīrietis bija paņēmis kasti ar papagaili, tas metās uz izeju un skrēja ārā no veikala. Pārdevējas nekavējoties noreaģēja un izsauca palīdzību. 2002. gadā dzimušais vīrietis tālu netika, jo veikala stāvlaukumā to apturēja apsargi.
Jāpiebilst, ka papagailis tika atdots atpakaļ veikalam un tā vērtība ir 1500 eiro.
Notikuma vietā ieradās policijas darbinieki un vīrieti nogādāja iecirknī. Patlaban persona atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā.
Aizturētais skaidro, ka nav gribējis papagaili zagt, bet ir filmējis izjokošanas video. Patlaban šādu informāciju likumsargi nevar apstiprināt, jo nav informācijas par personu, kura, iespējams, ir piedalījusies video tapšanā.
Persona jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.
Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas, proti, par svešas kustamas mantas atklātu nolaupīšanu (zādzība). Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas