"Šoks neizpalika!"; dzīvnieku draugi atrod novārtā pamestus un slimus suņus

tautaruna.lv 6.augusts 2020, 20:39
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
"Vairākus gadus daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī pie sievietēm ar garīgām problēmām dzīvoja četri suņi, vairākus gadus kaimiņi juta nepatīkamo aromātu kas nāk no dzīvokļa, klausījās suņu rejās, kaucienos, bet neviens neko nedarīja... Līdz šim.." ierakstu soctīklos iesāk dzīvnieku aizsardzības biedrība ''Liberta'' Liepājā.

"Nomainoties kaimiņiem arī suņiem parādījās cerība tikt glābtiem. Cilvēki normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā vērsās pie atbildīgajām institūcijām, bet rezultāts bija 0! Būtu smieklīgi, ja nebūtu tik skumji un diemžēl tik paredzami.. Par laimi, kaimiņiem apvienojoties, izdevās uzrunāt vienu no dzīvokļa iemītniecēm un sarunu ceļā vienoties par labrātīgu suņu atdošanu.

Līdz atdošanas brīdim nespējām iedomāties kas mūs sagaida, lai gan redzēts ir ļoti daudz, tomēr arī šoreiz šoks neizpalika. Suņiem ir ādas problēmas, diviem ir gremošanas traucējumi, bet viss ir atrisināms, suņi ir izmeklēti un ārstēšana ir uzsākta.

Kā jau pie psihiski nestabiliem cilvēkiem dzīvojot, suņiem ir novērojamas bailes no cilvēkiem, neuzticēšanās, bet par laimi, neviens no viņiem nav agresīvs un tas ir tikai laika jautājums, lai suņi sāktu uzticēties un būtu dzīvespriecīgi suņi.

Smagi ir pieņemt šo situāciju, apzināties kā suņi ir dzīvojuši līdz šim, bet vēl smagāk ir dzīvot ar apziņu, ka šādu stāstu ir tik ļoti, ļoti daudz, jebkurš cilvēks ar garīgām novirzēm drīkst turēt dzīvniekus un apieties ar viņiem pēc saviem ieskatiem un viņus nekontrolē neviens.. Jā, viņi ir daļa no sabiedrības un protams viņiem ir tiesības, bet arī mums ir tiesības justies droši un dzīvniekiem būtu jābūt pasargātiem nonākt pie šādiem cilvēkiem..
Šoreiz mums izdevās suņiem palīdzēt, tagad priekšā smagākais, sakārtot viņu veselību un atmodināt viņos dzīvesprieku, bet zinām, mums izdosies!
Ja Tev nav vienaldzīgs šo suņu liktenis, būsim pateicīgi par Tavu atbalstu viņu ārstēšanā," aicina dzīvnieku draugi.

Ziedojumu tālrunis: 90006685, (1 zvans- 1.42€)

Tāpat iespējams ziedot ar naudas pārskaitījumu:
Dzīvnieku aizsardzības biedrība LIBERTA
Reģ.nr. 40008222864
Konts : LV33HABA0551038261946
BIC/swift kods: HABALV22
Paypal : biedriba_liberta@inbox.lv
Mērķis: atbalsts dzīvniekiem

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas