"Suņa saimniece ieskrēja mežā"; jauniete sašutusi par notikušo Mežaparkā

Lelde Veinberga 17.jūnijs 2020, 21:41
 
Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency
Rīdziniece Kristiāna piedzīvojusi suņa uzbrukumu Mežaparkā. Meitene norāda, ka šādi var notikt ar jebkuru atpūtnieku.

"Sestdien, 13.06, ap 11:15 Mežaparkā, braucot ar riteni pa mežu, man kājā iekoda suns. Ne stripri, palika tikai zilums, par laimi. Tomēr suns sāka skriet ritenim pakaļ un, kad apstājos, lai neuzbrauktu virsū, iekoda kājā.

Saimniece uzreiz ieskrēja meža dziļumā, kur ar riteni protams viņai pakaļ vairs nevarēja tikt. Suns bija balts ar gaiši melniem raibumiem, jau padzīvojis.

Problēma šajā gadījumā ir tā, ka saimnieki Mežaparkā staigā ar suņiem bez pavadas. Suņi ir neparedzami, turklāt Mežaparkā arī staigā arī mazi bērni. Kāpēc Valsts policija, Rīgas pašvaldības policija nekontrolē šo jautājumu?" vēlas zināt Kristiāna.

Dzīvnieku aizsardzības likuma 5. pants norāda, kādi ir dzīvnieka īpašnieka pienākumi. Viens no tiem ir nodrošināt, lai dzīvnieks netraucētu un neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus. Ārpus savas teritorijas suns var būt bez pavadas arī tikai pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību.

Par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls vai vidēja smaguma miesas bojājums, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas