Dzīvnieku aizstāvji asi kritizē dzīvnieku pavairotājus

Baiba Puriņa 14.jūnijs 2020, 19:32
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/DZAB "Ķepu-ķepā"
Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Ķepu-ķepā" sociālajā vietnē Facebook asi kritizē dzīvnieku pavairošanu.

Ierakstā biedrības vadītāja Gundega Bidere atklāj haskiju meitenes Hannas likteni, kura, būdama vien kucēns, jau pieredzējusi klaiņošanu un dzīvi dzīvnieku patversmē.

"Nabaga suņa bērnam nav pat vēl gada, bet savā dzīvē pieredzējis teju visu iespējamo. Nu, dārgie ražotāji, vairotāji, pavairotāji un visi pārējie, kas uzskata, ka Latvijā trūkst suņu. Jūs kaut vai vienu reizi esat bijuši patversmē, esat apskatījušies uz tām acīm, kuras lūdz, kuras ir šokā no notiekošā? Kuras baidās, kuras nesaprot, par ko, kāpēc viņiem dienas, nedēļas, mēneši un gadi jāpavada patversmes voljērā? Nē, nē, jūs teiksiet, ka viņiem šeit nav slikti, viņus šeit baro, pakasa aiz auss, izlaiž paskraidīt. Bieži vien viņu dzīves apstākļi patversmē ir labāki nekā pie jūsu „labajām” rociņām," pausts ierakstā.

Bidere neslēpj sašutumu par cilvēku bezatbildību: "Cilvēk, hei, tu, divkājainais, attopies!!! Pietiek ražot, vairot un pavairot!!! Ir gana. Mums visiem ir gana. Cik ilgi uz dzīvnieku ciešanām tu pelnīsi lielo miljonu???!!!! Cik ilgi būs jādzird frāzes: „Manai kucītei gribējās”, „Viņai gadījās”, „Viņu nenosargāju”???!!! Ui, cik ilgi tu, divkāji, būsi bezatbildīgs lops!!! Piedodiet, dzīvnieki ļoti bieži ir atbildīgāki - viņi savējos nepamet, neatdod un nenodod!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas