"Šī stulbuma dēļ, iespējams, zaudējām mīļo kaķīti"; Pāvilostas iedzīvotājus aicina būt piesardzīgiem

tautaruna.lv 3.jūnijs 2020, 20:39
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Dzīvnieku aizsardzības biedrība ''Liberta'' brīdina Pāvilostas iedzīvotājus uzmanīt savus kaķus un nelaist tos nepieskatītus ārā. Pāvilostā pašlaik notiekot bez pajumtes esošo kaķu ķeršana un iemidzināšana. Diemžēl, iespējams, šādi mūžībā aizgājis arī kādas iedzīvotājas kaķis.

"Pāvilostā ar pašvaldības rīkojumu tiek izķerti kaķi ar mērķi tos likvidēt! Esiet uzmanīgi un nelaidiet laukā savus mīluļus!" daloties ar Loretas stāstu, brīdina patversme.

Iedzīvotāja skaidro, ka, sākot ar martu, Pāvilostā ķer klaiņojošos kaķus, jo viņi ir "savairojušies neskaitāmos daudzumos".

"Tika izteikts brīdinājums par precīzu datumu, no kura sāks ķert. Visiem mājas kaķiem bija jābūt siksniņai. Protams, arī mēs savam ģimenes kaķim uzlikām siksniņu, lai ķērāji atšķirtu viņu un nepaņemtu līdzi. Tā kā ķērāji visu laiku nevar atrasties Pāvilostā, tad bija daži brīvprātīgie, kuri palīdzēja pildīt ķērāja pienākumus, lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotos no kaķiem, kas bija savairojušies.

Ceturtdien, 28. maijā, vakarā izlaidām savu kaķīti laukā un kā ierasts no rīta gaidījām viņu mājās. Taču viņš neatnāca. Tā ir bijis arī iepriekš, tāpēc neko ļaunu nepadomājām. Pienāca vakars un mūsu Pičuks joprojām nebija mājās. Tad arī sākām uztraukties. Gājām meklēt, izstaigājām mežmalas un grāvjus, bet no Pičuka nebija ne miņas.

Zvanījām uz Pāvilostas domi, kur mums atteica, ka nav informācijas par mūsu kaķi. Zvanījām uz pašu ķērāju kantori, kur mums atbildēja, ka nevar sniegt nekādu informāciju, jo to drīkst sniegt tikai mūsu pašvaldība, jo ir noslēgts līgums ar Pāvilostas domi, ka kaķi ir jānoķer un jāiemidzina.

Vakar, 1. jūnijā, joprojām meklējam mūsu kaķīti un atrodam viņa siksniņu krūmos...

Tad tagad rodas jautājums - vai tiešām brīvprātīgie ķērāji, kas mūsu kaķīti pazīst jau gandrīz desmit gadus, nepazina, ka tas ir mūsējais? Kāpēc pēc noķeršanas nepārliecinās vai noķertais kaķis nav kāda mājas kaķis? Vai tiešām ir tik grūti to noskaidrot? Vai tiešām pirms iemidzināšanas nav jānoskaidro vai kaķis kādam nepieder? Kāpēc momentāli ir jāiemidzina dzīvnieks? Šī visa stulbuma dēļ iespējams mēs zaudējām savu mīļo kaķīti..." sašutusi ir Loreta.

Arī sievietes ieraksta komentāros cilvēki pauž sašutumu par šādu dzīvnieku likvidāciju, norādot, ka iejūtīgāk būtu to sterilizēt un palaist brīvībā, kā to dara citviet.

Iemidzināšanai būtu jābūt kā izņēmuma risinājumam tikai gadījumos, ja dzīvnieks ir neārstējami slims vai traumēts, nevis pakalpojumu sniedzēja papildu ienākumu gūšanas iespēja, iekļaujot šo pozīciju pašvaldības apmaksātos pakalpojumos bez jebkāda ierobežojuma, iepriekš viedokli paudusi “dzivniekupolicija.lv”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas