VIDEO: Rīgas mikrorajonā noķerts iemaldījies pusaugu alnis

Lelde Veinberga 17.maijs 2020, 18:11
 
Rīgas pašvaldības policija
Šodien sākot ar pusdienlaiku ar pāris stundu intervālu Rīgas pašvaldības policija saņēma trīs zvanus par Dārzciema apkaimē redzētu alni.

Pirmajās divās reizēs policijas ierašanās brīdī meža dzīvnieks jau bija pametis notikuma vietu, bet pēc trešā zvana kārtības sargi alni beidzot atrada.

Dzīvnieks bija manāmi apjucis un bija redzams, ka alnis pilsētas "džungļos" arī nedaudz savainojies. Lai alni notvertu un nogādātu drošā vidē, kārtības sargi piesaistīja speciālistus no Dr. Beinerta Veterinārā Klīnika.

Gaidot dzīvnieku ķērājus, kārtības sargi alni uzmanīja un sekoja viņam, lai tas nepazustu no redzesloka. Kad speciālisti no veterinārās klīnikas ieradās notikuma vietā, viņi nolēma pielietot trankvilizatorus. Pēc veiksmīgas trankvilizatoru izmantošanas, brūcēm, kas bija uz aļņa pleciem, tika uzliktas šuves, bet vēlāk dzīvnieks tika izvests no Rīgas un palaists mežā. Pirms došanās prom klīnikas speciālisti pārliecinājās, ka meža dzīvnieks ir pilnībā atguvies no trankvilizatoriem un noskatījās, kā viņš ieskrien mežā biezoknī.

Kā vēstīts, šonedēļ meža dzīvnieku nācās tvarstīt arī Igaunijas galvaspilsētas policistiem - Tallinā iemaldījās lācene ar savu atvasi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:28

Jaunākās diskusijas