Vīrusu dēļ veterinārās klīnikas piedzīvo ķepaiņu pieplūdumu

Rita Lazda 31.marts 2020, 19:01
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Ārkārtējās situācijas laikā darba netrūkst arī veterinārajām klīnikām. Izrādās, ka pēdējā laikā šajās iestādēs īpaši novērots tieši četrkājaino pacientu pieaugums.

Siltās ziemas dēļ Latvijā zeļ un plaukst dažādi dzīvnieku vīrusi. Un tagad, pavisam nelaikā, veterinārās klīnikas piedzīvo ķepaiņu pieplūdumu, vēsta TV3 raidījums "900 sekundes".

“Tagad mums nāk daudz dzīvnieku ar akūtām saslimšanām, kas izpaužas suņukiem ar akūtu caureju, asiņainu caureju, vemšanu. Tagad tā ir topa slimība ir. Mēs nevaram nestrādāt. Mums tā palīdzība ir jāsniedz. Dzīvnieks var slēpt savus simptomus diezgan ilgi, un, ja viņam parādās, tas jau nozīmē, ka tas ir nopietns signāls, ka tomēr kaut kas jāpievērš, jo citreiz, kad velk garumā, tad kad atnāk, mēs vairs palīdzēt nevaram,” teic veterinārārste Mudīte Bēne.

Veterinārārste atgādina, ka arī šajās klīnikās jāievēro stingri dezinfekcijas pasākumi. Arī Pasaules dzīvnieku veselības organizācija ir izdevusi vadlīnijas, kā rīkoties veterinārārstiem koronavīrusa izplatības kontekstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas