Rīgas zoodārza darbiniece: Strādāju tikai 2 nedēļas, bet man jau ir viens biezs vārds sakāms

Lelde Veinberga 26.janvāris 2020, 14:40
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
"Cilvēki mīļie... Es strādāju Zooloģiskajā dārzā tikai divas nedēļas, bet man jau ir viens biezs vārds sakāms," ierakstu iesāks Keita, kura vēlas pastāstīt zoodārza apmeklētājiem, kā uzvesties, apciemojot dzīvniekus.

"Ja jūs nāciet uz zoodārzu barot dzīvniekus vai uzvesties kā "mežoņi" (skriet, kliegt, sist pa stikliem un režģiem), tad nenāciet nemaz. Barotāji - es dienā pavadu apmēram 2h, lai sagatavotu visām žirafēm ēdienu. Tajā ietilpst putekļu rīšana un nežēlīga šķaudīšana plucinot lucernu, rūpīga dažādu granulu kombinēšana un smagu zaru bunšu un egļu stiepšana un stiprināšana viņu boksos. Varbūt kopumā pat vairāk laika paiet, lai to visu sagatavotu.

Kā jums šķiet, cik patīkami man tīrot boksus ir atrast zemē iesviestos "cienastus"? Pirmkārt, žirafe no zemes neēd. Otrkārt, žirafes principā ir diezgan izvēlīgas uz pārtiku. Jūsu iemestie mēsli tikai rada lieku netīrību.

Nevajag tā darīt. Cieniet dzīvnieku kopēju darbu. Absolūti VISU dzīvnieku kopēji saviem uzticētajiem zvēriem ļoti rūpīgi un kārtīgi sagatavo tieši viņiem paredzēto barību.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Un "mežoņi" ar "mežoņu" bērniem... Nē, tā žirafe neatsauksies, ja skaļi kliegsi un dauzīsi pa stiklu, bet es gan atnākšu apskatīties, kas par lietu. Es tā novērtēju tās ģimenes, kas apkārt dzīvniekiem bezmaz sačukstas. Viņu miers un pacietība vienmēr vainagojas ar panākumiem - dzīvniekus viņi ieinteresē, un tie nāk tuvāk," stāsta zoodārza darbiniece.

Zoodārza apmeklētāji jau vairākkārt brīdināti un informēti - nebarot zooloģiskā dārza iemītniekus ar cilvēkiem domāto pārtiku vai ienesto barību, kas nodara dzīvniekiem nodara vairāk ļauna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas