Jēkabpils novadā atrod notekūdeņu akā iemestas beigtas lapsas

Lelde Veinberga 22.janvāris 2020, 17:35
 
Pixabay
Jēkabpils ziņu portāls radio1.lv ziņo par cietsirdīgu un necienīgu cilvēku rīcību Ābeļu pagastā, kur ceļmalas notekūdeņu akā iemestas beigtas lapsas.

Kā vēsta portāls, vietējais iedzīvotājs pirmdien pastaigas laikā ar suni, netālu no Brodu ciema centra, atklājis savādu ainu: nošautas un ceļamalas akā iemestas lapsas.

“Pirmais lapsas saoda suns un skrēja pie akas, dodams ziņu, ka tur kaut kas ir. Piegāju pie akas un ieraudzīju lapsas. Dzīvnieki ir nupat kā nomedīti, visticamāk brīvdienās - sestdien vai svētdien no rīta un, bez sirdsapziņas pārmetumiem, iemesti ceļmalas akā sapūšanai,” portālam atklāj Jurģis.

“Lapsas ir medījami dzīvnieki, nelimitēti, licenci to šaušanai nevajag. Šeit ir runa par mednieku ētikas jautājumu, ja tiešām vainīgs ir mednieks, kas tās nomedīja un iemeta akā. Iespējams lapsas ir ar mašīnu nobrauktas un iemestas akā, jo lapsas nereti iet bojā uz ceļiem. Agrāk lapsas medīja vērtīgās kažokādas dēļ, mūsdienās tām nav vērtības. Taču nošaut un iemest ceļmalas akā nav mednieka cienīgi, bet kā jau teicu, iespējams, tās notrieca kāds auto un mednieki nav pie vainas,” portālam norādījis Sēlijas virsmežniecības vecākais medību inspektors Vladimirs Prisjagins.

Radio1.lv aptaujājot virsmežniecības, pašvaldības un pārtikas veterinārā dienesta speciālistus, visus gadījumos atbildīgās amatpersonas runāja par ētikas normu, ne likuma pārkāpumu no cilvēka puses, kas nošāva lapsas un iemeta akā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas