"Cilvēku mērkaķībām robežu nav"; soctīklos sašutumu rada saimnieku attieksme pret suni

tautaruna.lv 3.novembris 2019, 19:42
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Ķepu-ķepā
Šonedēļ dzīvnieku aizsardzības biedrība "Ķepu - ķepā" soctīklos dalījās ar gadījumu, kad pie viņiem ieradās pamesta suņa saimniece, lai atgūtu savu mājdzīvnieku, taču par suņa ārstēšanas izdevumiem sieviete atteikusies maksāt.
"Cilvēku mērkaķībām robežu nav - tā varētu teikt par gadījumu, kas vakar notika „Ķepās”," sociālajā vietnē Facebook raksta "Ķepu-ķepā". Biedrība atklāj, ka pie viņiem ieradusies četrgadīga taksīša Toša bijusī saimniece. Suni saimnieks - vetārsta asistents - bija nolēmis eitanizēt, bet tad aizvedis uz fermu, kur Toša saķēris blusu dermatītu un visādas citas kaites.

"[...] „Ķepās” ieradās Tošas bijušie saimnieki, pie kuriem suns bija dzīvojis fermā, un gribēja suni ņemt atpakaļ pie sevis, jo tas esot viņējais. Kad viņiem tika uzdoti jautājumi, kāpēc sunītis nav čipēts, kāpēc nav reģistrēts, kāpēc nav bijis vakcinēts, šo neizdarību viņi uzreiz uzgrūda iepriekšējiem saimniekiem, " teikts ierakstā. Kad sievietei tika piedāvāts segt sunīša vakcinācijas, kastrācijas un čipēšanas izdevumus, tad Toša viņai vairs neesot bijis vajadzīgs.

Ekrānuzņēmums no Facebook/Ķepu-ķepā

Par pašu Tošu biedrībā rakstīja: "Es esmu četrus gadus jauns mīļš suņupuika. Kā tik mani nesauc - Toša, Tošačka, Tofiks! Labprāt sadzīvoju gan ar citiem dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Mani uz „Ķepām” atveda mans saimnieks - vetārsta asistents. Jo, redziet, viņa dzīvē es kļuvu lieks. Sākumā viņš nogādāja mani uz fermu, kur saķēru blusu dermatītu un visādas citas kaites. Pēc tam viņš mani uzticēja savai mātei, kura arī nebija mierā ar mani - mazo, aktīvo šuneli, kas ļoti grib komunicēt, dot bučas un lēkt klēpī un mīļoties. Tad nu mans ceļš atveda uz dzīvnieku patversmi „Ķepu-ķepā”. Jāatzīst - sākotnēji mans saimnieks bija izlēmis mani eitanizēt, bet, paldies liktenim, vetārsts to negribēja pieļaut un ieteica „Ķepas”, tādējādi izglābjot man dzīvību. Arī es ļoti gaidu mājas un jaunus, foršus saimniekus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:23

Jaunākās diskusijas