SOCTĪKLOS brīdina par kaķu vīrusu; slimība ir ārstējama

tautaruna.lv 16.oktobris 2019, 17:41
 
Pixabay
Sociālajos tīklos dzīvnieku draugi un mīluļu saimnieki informē, ka kaķu vidū uzliesmojis vīruss, taču satraukumam nav pamata - tas ir ārstējams.

"Tikko izlasīju par kaķīti Jūrmalā, kurš slims (iesnas, klepus), tas ir kaķu vīruss. Bet NEUZTRAUCIETIES! Tas IR ārstējms. Šo rakstu tāpēc, ka pastāv viedoklis, ka tas ir bīstams, lipīgs, neārstējams... Nu, nezinu, kā tur ir, bet - visi mani kaķi ar to ir pārslimojuši! Neviens nav nomiris. IR ZĀLES, tās man pastāvīgi atrodas ledusskapī, ja kas... "TENAZUM" un "TETRA DELTA" - vairs neatceros, vai abas - liekas, ka abas ir tās pašas. Vienkārši - jāiesmērē degunā! Lūdzu, ja kāds to nezina, dariet zināmu citiem!" lūdz Dzintra.

Ekrānuzņēmums

Facebook lapa "Cat Care Community" iepriekš rakstījusi, ka kaķa iesnu gadījumā slimais dzīvnieks ar grūtībām elpo, šņāc, šķauda, berzē degunu ar ķepām. Izdalījumi no deguna mēdz būt gan šķidri un caurspīdīgi, vai arī biezi un duļķaini. Izņemot visu iepriekš minēto, vēl var pasliktināties vispārējais stāvoklis - novājēšana, nomākts garastāvoklis, kā arī var izveidoties konjunktivīts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas