Šīs suņu šķirnes izveidotājs to nosaucis par savas "dzīves lielāko nožēlu"

tautaruna.lv 29.septembris 2019, 3:01
 
Caters News Agency / Scanpix/LETA
Labradūdelu suņu šķirnes izveidotājs veltījis skarbus vārdus par paša izveidoto suņu šķirni, vēsta raidorganizācija BBC.

Lai gan šīs šķirnes suņi šķiet piemīlīgi un jauki, šķirnes radītājs izmanto gluži citus vārdus, lai to aprakstītu - "neprātīgi" vai pat "Frankenšteina briesmoņi" ar lielām veselības problēmām.

Labradūdelu šķirnes radītājs Vallijs Konrons apglavo, ka šis veidojums ir viņa "dzīves lielākā nožēla" un viņam nav ne jausmas, kāpēc cilvēki joprojām šo šķirni selekcionē.

Viņš norāda, ka dažādu šķirņu krustošana dzīvniekiem rada veselības problēmas. "Es atvēru Pandoras lādi," nesaudzīgi izsakās selekcionārs. Viņš norāda, ka cilvēki selekcionē suņu šķirnes naudas dēļ. Pūdeļu un citu šķirņu apvienošana nereti patiesībā ir vēlme būt pirmajiem, kas to izdarījuši.

View this post on Instagram

A post shared by Hounds Of Mandeville (@houndsofmandeville) on

Austrāliešu selekcionārs Vallijs labradūdelus radīja 1980. gadu beigās. Vallijs saņēmis vēstuli no kādas aklas sievietes, kuras vīrs bijis alerģisks pret garspalvainajiem suņiem. Selekcionārs izlēma radīt jaunu šķirni šī pāra dēļ. Pēc trīs gadu mēģinājumiem, 1989. gadā Vallijam ienāca prātā ideja par labradoru ar pūdeļa spalvu. Par spīti panākumiem, Vallijs nožēlo padarīto, jo, viņaprāt, šie suņi nereti ir vai nu traki, vai ar iedzimtām veselības problēmām.

Tomēr vīrieša vārdiem nepiekrīt daudzi šo suņu īpašnieki. Piemēram, Marta Vatone, labradūdela Bārnija īpašniece, norāda, ka suns esot piemīlīgs un gudrs. Viņš sajūtot, kad saimniece jūtas nomākta un uzmundrina viņu. Turklāt suns labi uzvedoties arī ārpus mājas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:51

Jaunākās diskusijas