Daugavpilī kaimiņus satrauc nežēlīga izturēšanās pret kucēnu

tautaruna.lv 19.septembris 2019, 19:33
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Daugavpilī kāda sieviete satraukusies, ka kaimiņiene ilgstoši cietsirdīgi izturas pret nelielu suni, kuram nesen apritējis gads. No kaimiņienes rīcības cieš gan suns, gan apkaimes iedzīvotāji, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sieviete raidījumam atklāj, ka, ja agrāk kucēns turēts mājā, tad kopš vasaras vidus, tas pārsvarā atrodas privātmājas pagalmā.

Jevgēnija no sava nama loga iemūžinājusi satraucošu ainu: dažādās dienās ilgstoši suns privātmājas pagalmā ticis piesiets ļoti īsā pavadā. Suns nav ticis līdz ūdenim un barībai. Turklāt Jevgēnijas filmētajā video redzams, ka kaimiņiene kucēnu arī ieper.

Jevgēnija raidījumam stāsta, ka kaimiņiene uz viņas pārmetumiem nereaģējot: "Viņa man tā arī uzrakstīja: ”Novēlu tev labu vīru, tad būs labāks miegs naktī!”. Man reāli traucē. Viņš var riet vairākas stundas naktī, es nevaru pagulēt, bet man no rīta pulksten 7 jau jābūt pie stūres."

Suņa saimniece Natālija telefonsarunā gan raidījumam stāsta ko citu: "Viņa [kaimiņiene] nedaudz slimo, manuprāt. Nestrādā, ar trim bērniem. Viņai grūti, dzīve garlaicīga, darīt nav ko.Viņas uzņemtie video ir nelikumīgi. Viņai nav tiesību filmēt. Sunītim viss kārtībā! Dzīvo, ir barība, ūdens. PVD bija vizītē, novērtēja ar ”5+”. Runājot par riešanu un traucēšanu, ziniet, nevienam citam apkaimē netraucē, te ir vairāki suņi, kuri rej, bet, redz, traucē tikai mans suns."

Jevgēnija sūdzējusies arī Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), kas veicis pārbaudi kaimiņienes Natālijas īpašumā un nolēmis uzsākt administratīvo lietvedību par suņa labturības pārkāpumiem, jo suns piesiets ļoti īsā pavāda un nespēj piekļūt ūdenim vai barībai. Jāatzīmē, ka pēc PVD vizītes sunītis atbrīvots no pavadas.

Par daudzajām sūdzībām par suņa riešanu un konstatēto trokšņošanu izsaukumos Daugavpils pilsētas pašvaldības policija informējusi Daugavpils pilsētas domes Administratīvo komisiju, kuras pārstāvji drīzumā aicinās suņa saimnieci uz paskaidrojumu sniegšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas