Klaiņojoši suņi kādā saimniecībā Grobiņā nokoduši 13 trušus

tautaruna.lv 6.septembris 2019, 3:02
 
Pixabay
Grobiņas pagastā pie Liepājas robežas pa māju sētām nakts laikā klaiņo suņi, kuri par savu esību atgādina ne tikai ar zemē atstātām pēdām, bet arī izdemolētiem trušu būriem un nokostiem dzīvnieciņiem, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Ziņu portāls informē, ka mājas saimniece laikrakstam "Kurzemes Vārds" pastāstīja, ka suņi pirmoreiz viņas sētā pabijuši jau pirms mēneša un toreiz esot nogalināti trīs truši. "Ilgāku laiku pēc tam bija klusums, un jau nodomāju, ka suņi vairs neparādīsies. Taču pagājušās nedēļas nogalē atkal viņi bija klāt un nokoda vēl septiņus trušus - pieci palika beigti turpat sētā, bet divi aiznesti līdzi. Otrdien suņi paņēma vēl trīs trušu dzīvības," sacīja sieviete, kura ir pārliecināta, ka viņas audzētos dzīvnieciņus nogalinājuši suņi, jo par to liecinot atstātās pēdas.

Mājas saimniece par notikušo informējusi arī Grobiņas novada Pašvaldības policiju. "Skaidrs, ka policists jau šajā gadījumā daudz neko nevar izdarīt kā vienīgi informēt apkārtējos iedzīvotājus. Man nav pierādījumu, ka nedarbus pastrādājis, piemēram, kāds no kaimiņu suņiem, taču pati esmu apsekojusi apkārtni un redzēju, ka vairākās sētās suņi staigā nepiesieti," teica trušu audzētāja.

Sieviete laikrakstam atzina, ka pēc vairākkārtējiem suņu apciemojumiem palikuši vien septiņi astoņi truši. Lai nepieļautu trušu saimes atkārtotu samazināšanos, saimniece apņēmusies naktis pārlaist siltumnīcā un pie trušu būriem uzstādīt gaismas lukturi ar kustību sensoru. "Cerams, ka tādā veidā izdosies gan nosargāt trušus, gan noskaidrot, kas tie ir par suņiem," pauda sieviete.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas