Mežstrādnieku atradums Ķekavas pusē šokē līdz sirds dziļumiem

tautaruna.lv 22.maijs 2019, 22:19
 
Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"
Meža uzkopšanas darbu laikā Ķekavas pusē traktortehnikas operatori atraduši kaudzes ar atkritumiem, pat izmesta mājdzīvnieka līķi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Atkritumi izmētāti visdažādākajās vietās. Lielu daļu mežstrādnieki pamana tieši pie pagaidmājas jeb treilera pārnakšņošanai. Tur kāds izmet siltumnīcas vai mājas logu stiklus, bet pretējā pusē atrodam vēl brangāku drazu - masīva saulessarga pamatne, krūmājs ar visām saknēm iepakots melnā atkritumu maisā, dažādas skārdenes un konservu bundžas un tamlīdzīgi.

Traktoristu, kurš nebaidās viens nakšņot mežā, viens no atradumiem tomēr šokē līdz sirds dziļumiem - kāds ceļa malā izmetis mājdzīvnieku - kaķi. Normunds apsola pēc filmēšanas paņemt lāpstu un, izrādot cieņu mirušajam mājdzīvniekam, guldīt to zemes klēpī pienācīgā veidā.

Mežstrādnieki uzskata, ka liela daļa vainas jāuzņemas netālu dzīvojošo dārza un vasaras māju iemītniekiem, kuri ar ķerrām un automašīnām uz mežu saved arī ugunsbīstamus atkritumus.

Latvijas Valsts mežu (LVM) pārstāvis Jānis Zitāns “Bez Tabu” norāda, ka cīņa ar piegružotājiem turpinās, taču statistika nav iepriecinoša - vienu gadu ir iepriecinoša lejupslīde, taču citā reizē - saasinājums, līdz ar to vidējā statistika būtiski nav uzlabojusies. LVM pieredzē ir gadījumi, kad vaininieku izdodas arī pieķert pie rokas. Un tad tiek iesaistīta jau Valsts policija. Mežu eksperts arī piebilst, ka iemesls šādai cūciskai rīcībai ir vēlme ietaupīt naudu uz atkritumu izvešanu. Tiesa gan, šis nebūt nav ekonomiski izdevīgākais risinājums, jo par atkritumu izmešanu tam neparedzētā vietā var būt daudzkārt lielāks sods nekā 70 eiro.

Situācija ir patiešām bēdīga, un LVM pat nejaudā sakopt aiz visiem piemēslotājiem, kuru acīmredzot ir patiešām daudz. Ja reiz automašīnā izdevies iekraut to drazu, varbūt arī var pielikt vēl nedaudz pūļu, lai visu aizvestu uz tuvāko konteineru vai atkritumu pieņemšanas laukumu. Un tas nudien būs izdevīgāk visiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas