FOTO: Liepājā izglābta novārgusi, akla un slima suņu meitene

tautaruna.lv 22.maijs 2019, 16:41
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Dzīvnieku aizsardzības biedrība ''Liberta'' Liepājā saņēmuši lūgumu palīdzēt novārgušam sunim, kuram saimnieki nenodrošina pienācīgu aprūpi.

"Policijas pārstāvji pēc mūsu lūguma devās apsekot notiekošo un nolēma par suņa atsavināšanu.

Saimnieki uz jautājumu, kāpēc suns ir tik vājšs, spēja vien atbildēt, ka pie vainas esot tārpi. Saprotams, ka ne tārpi, ne karstais laiks nav vainojams pie suņa veselības stāvokļa, bet tikai saimnieku nevērīgā attieksme un veterinārās aprūpes nenodrošināšana.

Līdz ko sunīte Rasa bija mašīnā, viņa tika nogādāta klīnikā, lai veiktu izmeklējumus. Lieki piebilst, ka arī ārsti pārsteidza Rasas stāvoklis, liela auguma suns, bet sver 14,6 kg (vēlamais svars Rasai būtu 25-30kg).

Pēc izmeklējumu rezultātiem ir skaidrs, ka Rasai ir cukura diabēts un ne pirmo mēnesi, sunītei dēļ diabēta acīm ir katarakta, viņa ir akla. Varētu šķist, ka situācija ir drausmīga un suni vajadzētu midzināt, bet suns ar cukura diabētu ir dzīvotspējīgs un sen zināms fakts, ka arī akli dzīvnieki spēj dzīvot kvalitatīvu dzīvi, turklāt, šīs ir lietas, ar kurām IR iespēja sadzīvot arī cilvēkam," pārliecināti dzīvnieku draugi.

Rasa šobrīd saņem nepieciešamos medikamentus, tajā skaitā arī insulīnu ārstniecisko barību.

Biedrība aicinām ikvienu, kuram ir iespēja, atbalstīt Rasas ārstēšanu un uzturēšanu.

Ja kādam ir vēlme personīgi Rasai uzdāvināt ārstniecisko suņu barību, sazinieties ar biedrību zvanot 20333571.

Ziedojumu tālrunis: 90006685 (1 zvans- 1.42€)
Dzīvnieku aizsardzības biedrība LIBERTA
Reģ.nr. 40008222864
Konts : LV33HABA0551038261946
BIC/swift kods: HABALV22
Paypal : biedriba_liberta@inbox.lv
*atbalsts dzīvniekiem

Iepriekš ziņots, ka dzīvnieku aizstāvības biedrības un daudzas patversmes kopīgi iesniedza Saeimā priekšlikumus grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības un Veterinārmedicīnas likumos.

Priekšlikumi ir: 1) par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem sodītām personām piemērot obligātu papildsodu - dzīvnieka konfiskāciju un/vai aizliegumu turpmāk turēt mājdzīvniekus; 2) ieviest stingras likuma normas dzīvnieku pavairotājiem, kas turpmāk liegtu tiem nelegāli nodarboties ar šo beznodokļu rūpalu - vairot, turēt un tirgot dzīvniekus; 3) steidzami uzdot MK pārstrādāt mājas (istabas) dzīvnieku obligātās apzīmēšanas un reģistrēšanas noteikumus un dzīvnieku apzīmēšanas procesā iesaistīt arī apmācītas personas (ne tikai veterinārārstus), kā to paredz ES regula; 4) atzīt, ka ikvienam sunim nav obligāta ES ceļošanas pase; 5) uzdot MK izstrādāt un apstiprināt kārtību, kādā tiek organizēta bezsaimnieku kaķu sterilizēšana; 6) pagarināt noklīduša vai klaiņojoša dzīvnieka uzturēšanas laiku patversmē no 14 līdz 30 dienām, tāpat kā tas šobrīd paredzēts konfiscētiem dzīvniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas