Rīgā sieviete mocījusi retas šķirnes kaķus; tagad tiem meklē mājas

tautaruna.lv 20.maijs 2019, 19:15
 
Publicitātes foto
Kaķi atrasti pamestā dārziņa teritorijā, iesprostotus vecos būros, kas pārklāti ar siltumnīcas plēvi. Policija iepriekšējai īpašniecei ierosinājusi tiesvedību par kaķu turēšanu nepiemērotos dzīves apstākļos. Kopumā sievietei likvidēti 46 dažāda vecuma kaķi, kas pārdzīvojuši nežēlīgu izturēšanos, mazkustīgu dzīvi būros un briesmīgos apstākļos, informē "riga.lv".
Tiesvedība ilgusi gandrīz 9 mēnešus un beidzot ir laimīgi noslēgusies. Kaķi, kas visu šo laiku dzīvojuši “Ulubeles” aprūpē, ir gatavi doties uz mājām, pie atbildīgiem un mīlošiem saimniekiem.

Tie, kuri vēlas savās mājās jaunu draugu, var ierasties patversmē, iepazīties ar dzīvniekiem un atrast savējo. Kaķus var rezervēt tikai uz vietas, patversmē “Ulubele”.

Kuriļu bobteilus sauc par “kaķiem ar suņa dvēseli”, šo kaķu atšķirīgā iezīme ir īsas astes, kas līdzinās truša astei. Tā ir dabiskas izcelsmes šķirne, kas ir attīstījusies un turpina eksistēt izolētā vidē, 56 sniegotajās Kuriļu salās, kas stiepjas no Kamčatkas pussalas Krievijas dienvidos, līdz Hokaido ziemeļaustrumiem Japānā. Šīs šķirnes kaķi ir reti gan Latvijā, gan visā pasaulē.

Bobteilu jaunajiem saimniekiem ir jābūt gataviem uz līdzmaksājumu patversmei 100 eiro apmērā, jo visi dzīvnieki ir pilnībā sagatavoti dzīvei pie jaunā saimnieka - tie ir vakcinēti un revakcinēti pret slimībām un trakumsērgu, apstrādāti pret parazītiem, kastrēti vai sterilizēti. Turklāt šī summa nav salīdzināma ar šādas šķirnes kaķu cenu tirgū, kas ir aptuveni 400-700 eiro. Līdzekļi nepieciešami, lai uzlabotu dzīves apstākļus tiem patversmes kaķiem, kuri tajā mitinās gadiem ilgi, kā arī lai nodrošinātu pienācīgu dzīvi vecākiem dzīvniekiem un dzīvniekiem ar invaliditāti. Tāpat ziedojumi palīdzēs tapt arī kaķu vasaras mājai patversmē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:13

Jaunākās diskusijas