Dzīvnieku draugus sarūgtina pašvaldības pārmetumi par izglābtu kaķīti

tautaruna.lv 21.marts 2019, 0:32
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
"Katrai dzīvai dvēselei, kura atnākusi uz šo pasauli, ir jādod iespēja dzīvot. Tas nekas, ka tas radījums tavās acīs izskatā atbaidošs, slims, netīrs vai bezcerīgs," ierakstu Facebook lapā iesāk "DzīvniekuSOS" pārstāve Gita.

"Runa ir par runcīti, kurš pirms neilga laika tika atrasts uz ielas, biedējošā paskatā. Kāds tomēr nenobijās un deva otru iespēju dzīvot. Rūpes par viņu uzņēmās viena no biedrībām. Kaķis tika nogādāts uz 1.palidzību Beinertu veterinārajā klīnikā, kur tika izmeklēts un steidzami uzsākta ārstēšana.

Jā, stāvoklis tiešām bija smags. Taču patiesu glābēju un vetārstu, kurš pilda savu pienākumu no sirds, nebaida ārējais izskats. Tas bieži vien liek mums kļūdīties. Tā notika arī šoreiz. Jau pēc pāris dienām runcītis pats sāka ēst un izrādīja patiesu vēlmi dzīvot. Viņa uzvedībā viss liecināja par lielu pateicību cilvēkam. Katrs pieskāriens, vārds, kas tika vērsts viņa virzienā, lika viņam aizmirst par bļodiņu ar ēdienu, ko sen jau nebija baudījis un pievērsties cilvēkam.

Kāpēc to visu te rakstu? Pēc šī gadījuma klīnika no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta saņēma zvanu, kurš pieprasa šādiem dzīvniekiem kā pirmo palīdzību piemērot tikai eitanāziju!! Lai netiktu izšķiesti līdzekļi bezjēdzīgiem gadījumiem!!!

Kā cilvēks attālināti, neesot vetārstam, var uzdrīkstēties spriest par to, kuram dzīvot, kuram mirt? Un godīgi? Tās ir kapeikas, kas tiek iedalīts no Rīgas domes puses. Lai izglābtu dzīvību ir vajadzīgas daudz lielāks ieguldījums gan fizisks, gan garīgs.

Tie, kuri to nesaprot vai negrib saprast, vienmēr būs vieglākā ceļa gājēji - eitanāzijas piekritēji, jo viņu smadzenes visur un vienmēr redz tikai naudu," skarbi ierakstu noslēdz Gita.

Pie ieraksta publicētas arī fotogrāfijas, kā runčuks izskatījās pirms un pēc palīdzības saņemšanas.

Kā mājaslapā norāda Rīgas domes Mājokļu un vides departaments, tas īstenojot klaiņojošu dzīvnieku populācijas kontroles programmu, ir ieviesis diennakts informatīvo tālruni 67558855, kur zvanīt, lai sniegtu informāciju par negadījumos cietušiem, slimiem, bez saimnieka palikušiem kaķiem un klaiņojošiem suņiem vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem savvaļas dzīvniekiem.

Informācija par klaiņojošiem suņiem, ņemot vērā bīstamību sabiedrības drošībai un veselībai, tiek nekavējoties izanalizēta un nodota suņu ķērājiem, kuri veic suņu izķeršanu un nogādāšanu vienā no divām dzīvnieku patversmēm, ar kurām Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis pakalpojuma līgumu. Pēc dzīvnieka nogādāšanas dzīvnieku patversmēs Rīgas pašvaldība apmaksā dzīvnieka 14 dienu uzturēšanu. Pēc 14 dienām dzīvnieki tiek atdoti atrastajiem īpašniekiem vai privātai patversmei, kura turpina meklēt tiem jaunas mājas. Neārstējami slimi dzīvnieki pēc sertificēta veterinārārsta slēdziena tiek eitanazēti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas