Saimnieki ir izmisumā par suņu indēšanu Rīgā; policijā saņemti iesniegumi

tautaruna.lv 15.novembris 2018, 14:11
 
F64
Sociālā tīkla "Facebook" lietotāja Dita, daloties savā pieredzē, aicina uzmanīties arī citu suņu īpašniekus, norādot, ka viņas ģimenes mīlulis ticis saindēts.

Sieviete stāsta, ka otrdien, 13. oktobrī, sunīša organisms bijis novājināts un bojāts kaitīgu vielu ietekmē. Saimniece gan nezina, kur un kādā veidā mīlulis saindējies. Viņa apliecina, ka šis nav vienīgais gadījums un ka caur “Facebook” atradusi citus līdzīgus bēdu stāstus. Dita kopā ar kādu citu suņa īpašnieci, kuras mājdzīvnieks nav izdzīvojis un devies aizsaulē, vērsusies policijā ar rakstisku iesniegumu.

facebook

Cik pašlaik zinām, pēc mediķu sniegtās informācijas un veiktajām analīzēm, saindēšanās ir bijusi ar ķīmisku vielu. Mēs nezinām, vai tā ir žurku inde, šķidrums vai gāze.

Sasirgušā sunīša saimniece lūdz atsaukties visus Rīgā un ārpus tās dzīvojošos cilvēkus, kuriem bijusi līdzīga situācija. Dita ir apņēmības pilna darīt visu, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos un mājdzīvniekiem nenāktos ciest.

Arī kādu citu suņu īpašnieci Jūliju piemeklējusi šāda nelaime. Viņas deviņus mēnešus un septiņus gadus vecie mīluļi arīdzan saindējušies, rezultātā gājuši bojā. Mirušo mājdzīvnieku īpašniece savā sociālā konta "Facebook" profilā norāda, ka tie, kuri tik nežēlīgi izrīkojušies ar viņas sunīšiem, tagad var priecāties, jo ieguvuši, to, ko gribējuši - suņu vairs nav. "Taču jūs nepaliksiet nesodīti, atcerieties to un sadzīvojiet ar to. Ja jūs paliksiet nesodīti, atcerieties, ka Dievs visu redz," saka Jūlija.

Ekrānšāviņš

Portāls nra.lv, sazinoties ar Valsts policijas pārstāvi Elīnu Sprudzāni, noskaidroja, ka Rīgas Ķengaraga iecirknī saņemti divi iesniegumi par suņu saindēšanās gadījumiem. Tostarp Sprudzāne norāda, ka policija pašlaik noskaidro notikušā apstākļus, bet viennozīmīgi nevar teikt, ka kāds tīšuprāt dzīvniekus ir indējis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas