Soctīklos brīdina - gaisā palaisti baloni spēj nogalināt!

tautaruna.lv 27.septembris 2018, 11:52
 
pixabay.com
Dabas mīļotāji lūdz izvērtēt, vai vērts svinību un pasākumu laikā dabā palaist gaisa balonus vai laternas. Izrādās tie var izraisīt nelaimi un nāvi dzīvniekiem un putniem.

"Iespējams, tieši TAVS gaisā palaistais balons nogalināja šo skaisto putnu!
Šorīt šo foto rādu meitām, ar lūgumu - nākamreiz, kad kāds organizators dod rokās balonu, lai to palaistu gaisā - atteikties no tā un atgādināt, ka balons gaisā tāpat vien neizgaist," norāda Līga, kura publicējusi saiti uz mājaslapu, kurā var aplūkot, ko gaisā palaisti baloni var nodarīt dabai.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Līgai pievienojušies citi cilvēku, kuri ziņo, par atrastiem baloniem tepat Latvijā. "No 15. septembra mēslu vākšanas Randu pļavās jūras krastā - par laimi neviens putns nebija sapinies. Piņķerēju no no niedrēm padsmit balonus - kas par šaurpierēm tos laiž gaisā? Tā trīsdesmitgadīgā ar draudzenēm?" sašutusi Dite.

Jau iepriekš esam ziņojuī par laternām, kuru laišana nesen bija populāra aktivitāte svinībās. Naktī palaistās uguns laternas ir skaistas, taču tās var radīt lielu nelaimi - izraisīt ugunsgrēku vai, uzkrītot virsū, nogalināt dzīvās radības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas