Sunim kauli un āda, bet "saimniece" uzskata, ka viss kārtībā

tautaruna.lv 21.septembris 2018, 20:44
 
Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency
Septembra sākumā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no Rīgas Pilsètas Dzīvnieku Patversme "ulubele" par kādu suni, kas atvests uz patversmi smagā stāvoklī.

Patversmes pārstāve skaidroja, ka suni vārdā Rufuss atvedusi kaimiņiene, kurai jau iepriekš bijušas aizdomas par cietsirdīgu izturēšanos pret mājdzīvnieku. Novārdzinātais suns nekavējoties nodots veterinārārstiem medicīniskās palīdzības saņemšanai. Vienlaikus noskaidrots, ka suns nav nedz čipēts, nedz reģistrēts, līdz ar to nav iespējams noskaidrot saimnieka datus.

Pēc informācijas saņemšanas Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes administratīvās grupas darbinieki ziņotāju uzaicināja ierasties policijā apstākļu noskaidrošanai.

Mājdzīvnieka glābēja policistiem atklāja, ka viņai suns ir labi zināms.

Tā vizuālais stāvoklis ar katru redzēšanās reizi tikai pasliktinājies. Līdz notikuma dienā viņa suni pamanījusi kritiskā stāvoklī. Šajā reizē mājdzīvnieks bijis bez saites un bez pieskatītāja. Tāpat sieviete likumsargiem atklāja suņa dzīvesvietas adresi, kur varētu meklēt iespējamos saimniekus.

Pārbaudot liecinieces sniegto informāciju, likumsargi noskaidroja, ka pirms aptuveni trīs gadiem suni savā mājvietā uzņēmusi kāda pensionāre ar invaliditāti. Pirms tam mājdzīvnieks dzīvojis pie viņas dēla, kurš darba dēļ uz ilgāku laiku izbraucis no valsts. Abi vienojušies, ka suns pāriet mātes īpašumā.

No suņa saimnieces tika pieņemts paskaidrojums par notikušo. Sirmā kundze pārrunu laikā uzstāja, ka sunim viss esot kārtībā. Saistībā ar notikušo Rīgas pašvaldības policija ir uzsākusi trīs administratīvā pārkāpuma lietvedības - par dzīvnieka vakcinēšanas prasību neievērošanu, par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku un par dzīvnieku nereģistrēšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Tāpat novārdzinātais suns tika konfiscēts.

Rīgas pašvaldības policija izsaka pateicību sievietei, kura suni nogādāja patversmē “Ulubele” palīdzības saņemšanai, kā arī sniedza noderīgu informāciju policijai, lai suņa saimniece tiktu saukta pie atbildības likumā paredzētajā kārtībā. Rufuss šobrīd atrodas dzīvnieku patversmē “Ulubele”, kur ir uzsācis ārstēšanās kursu karantīnas režīmā. Mājdzīvniekam konstatēta izteikta mazasinība un smagi ielaists kašķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas