Atklājas briesmīgi fakti par saimnieku, kura sunim acīs iepūta indīgu aerosolu

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 8.augusts 2018, 10:41
 
Ekrānšāviņš no facebook
Iepriekš ziņojām, ka sociālajā tīklā Facebook ievietots lūgums palīdzēt atrast cilvēkus, kuri kādam sunim acīs iepūtuši ķīmiska satura aerosolu. Tāpat saimnieks sadarbībā ar dzīvnieku aizsardzības biedrība "Ķepu-ķepā" lūdza ziedojumus suņuka glābšanai. Biedrība otrdien publicējusi ierakstu, kurā norāda, ka jau mirušā suņa Rokija saimnieks nolaidīgi izturējies pret suni un uzbrukums ar aerosolu noticis pirms 3 nedēļām.

"Vēršos ar lūgumu pie Mērsraga iedzīvotājiem. Vai kāds zina tos kretīnus, kam nepatīk mans suns, kas atrodas privātīpašumā aiz žoga," sociālajā tīklā rakstīja Nauris. Saimnieks rakstīja, ka dzīvnieku aizvedis pie ārsta, taču, tā kā viņam nav līdzekļu dzīvnieka ārstēšanai, ticis norādīts "Ķepu-ķepā" ziedošanas konts, kurā varēja ziedot Rokija ārstēšanai.

Viņš tikai aizmirsa pieminēt, ka viss noticis pirms 3 nedēļām

Biedrība otrdienas pēcpusdienā nākusi klajā ar izvērstu ierakstu sociālā tīklā Facebook, kurā norāda uz saimnieka nolaidību. Izrādās Rokijs jau devies aizsaulē un vienīgā palīdzība, ko varēja sniegt suņukam bija eitanāzija.

"Ķepu-Ķepā" saņēma zvanu, ka nepieciešama palīdzība sunim. "Kāds iepūtis acīs ķīmiju, mums nav naudas ārstēšanai. Protams, mēs ar Ivetu “kā stulbas” skrienam, jo dzīvnieks cieš sāpes. Protams - tas nav mūsu pienākums, bet gan sirdsapziņa, kas bļautin bļauj - jāpalīdz, tas nekas ka darba diena jau galā un ir svētdienas vakars. Pa ceļam konstatēju ka šis "saimnieks" atriebības/slavas alkās ir piebļāvis visu Facebook. Nu neko, viņš tikai aizmirsa pieminēt, ka viss bijis 3 nedēļas atpakaļ," raksta biedrības pārstāve, paužot sašutumu, ka suns jau tik ilgi mocījies sāpēs.

"Pa ceļam Tukumā izsēdinām saimnieku (viņa vēlēšanās)… Tālāk mūsu ceļš ved uz Veterināro klīniku, kur suni ievietojam klīnikā. Nākošajā dienā suns pret ārstiem izrāda agresiju. Apskatot acis, nozīmē medikamentus iekaisuma mazināšanai. Atbraucot pēc Rokija, ieraugot dienas gaismā visu - rodas jautājums, kas tā ir par tūsku zem suņa kakla. Lai dzīvnieku varētu droši izmeklēt, suns tiek ielikts vieglā narkozē, kuras laikā atklājas - viss slikti. Ultrasonogrāfs uzrāda limfomu (audzēju) kaklā. Saprotot, ka tas nav operējams, izsverot par un pret, izlēmām suni nemocīt. Nav mums tiesību mēnesi - divus cīnīties par suņa redzi skatoties, kā viņš nespēj pilnvērtīgi elpot un ēst. Nebūtu godīgi lūgt ziedot simtus ja ne tūkstošus neārstējami slima suņa ārstēšanai, tā vairs nebūtu dzīvnieka glābšana, vismaz tā es to redzu. Saimnieks? A ko saimnieks - neko. Pēc mana telefona zvana saimnieka sievai - zvana arī pats varonis. Kāpēc tad tā noticis, bez emocijām, bez jautājumiem par apglabāšanu, bez lūguma ļaut piedalīties. Mani nervi neizturēja, pateicu visu, ko domāju. Piebilde - uz manu jautājumu, vai jums suns kaut reizi ir vests pie ārsta, atblusots u.c - jā, kaut kad pagājušajā gadā atblusoju. Šobrīd sagaidīsim izrakstu par suni, vērsīsimies policijā par dzīvnieka spīdzināšanu, kuras rezultātā suns bija eitanizējams," vēsta biedrība.

"Ķepu-ķepā" ir gatava palīdzēt saimniekiem, kuru mīluļi ir nonākuši nelaimē, taču palīdzība ir jāsniedz laikus. Rokija gadījumā viss bija nokavēts. Saimnieks nebija laicīgi steidzies palīdzēt sunim pēc uzbrukuma, kā arī nebija ievērojis, ka dzīvniekam ir audzējs, kura dēļ bija grūti elpot un ēst.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas