Smeldzīgs stāsts: Suni divas stundas nevar 'atraut' no miruša saimnieka

Līga Nestere 15.maijs 2018, 20:00
 
F64/attēlam ir ilustratīva nozīme
Mēdz teikt, ka suns ir cilvēka labākais draugs - uzticams līdz mūža galam un ļoti pārdzīvo saimnieka nāvi. Baiba S. facebook dalījusies ar smeldzīgu stāstu, kas spilgti to apliecina.
"Nomaļā Latgales viensētā viņi dzīvoja divatā - vectētiņš un uzticamais Pilots. Tas nozīmēja, ka maize un ūdens - uz pusēm, ka abi bez vārdiem juta viens otra noskaņu, prata uzklausīt un mierināt, kā nu varēja... viņi bija viens otram vienīgie sarunu biedri.

Tas viss bija. Saimnieka sirds apstājās, un sabruka arī Pilota pasaule. Mājā ieradās sveši cilvēki, un nevienam nebija daļas par izmisušā suņa bēdām. Divas stundas viņu nevarēja atraut no saimnieka... Pilots klusi gulēja blakus savam vectētiņam, to ar ķepām aptvēris, un nelaida nevienu tuvumā...
Pusmūža suņa un ķērāju spēki nebija vienlīdzīgi. Viņu ar varu izvilka no mājas un aizveda uz patversmi.


Gandrīz mēnesi viņš nevienu negribēja ne redzēt, ne dzirdēt. Ēda tieši tik daudz, lai nenomirtu badā.


Nu dzīvesgudrais suns ir sapratis, kā nekas vairs nebūs kā agrāk. Ka viņa dzīvē ir novilkta līnija, kuru atpakaļ vairs nepārkāpt... Viņš ir sācis nākt laukā no būdas, prasās pastaigās, pat uzrej citiem suņiem.
Vai kaut kur ir ģimene, kas dos Pilotam mājas? Pieņems viņu, sniegs siltumu, rūpes, viņa iepriekšējās laimīgās un mierīgās dzīves turpinājumu.
Pilotam ir 8-9 gadi, augums 55-60 cm, viņš ir stiprs un gatavs par savu saimnieku pastāvēt.
Viņa liktenis ir mūsu rokās. Lūdzam!!! Ticam un ceram!!!! Suns atrodas Rēzeknes patversme, voljērs Nr. 21," raksta Baiba.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas